pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
BOZDOĞAN’DAN ‘KAAN’ AÇIKLAMASI
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
3 AYDA 2 MİLYONDAN FAZLA YOLCU
29 Ağustos 2021 Pazar - 19:02

AKINCI TİHA TSK'YA TESLİM EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, savunma sanayisinde yüzde 80 yerlilik oranının Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarından biri olduğunu ifade etti

AKINCI TİHA TSK YA TESLİM EDİLDİ

Savunma sanayinde çok önemli bir adım daha atıldı. AKINCI TİHA, bugün Tekirdağ'da düzenlenen törenle TSK'ya teslim edildi. Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 20'lerden yüzde 80'lere çıkmasının Cumhuriyet tarihindeki en önemli başarılardan biri olduğunu ifade etti. Erdoğan AKINCI ile birlikte Türkiye'nin, bu alanda dünyadaki en iyi 3 ülkeden biri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Aziz milletim, değerli misafirler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün burada bağımsızlığımızın yeni temsilcisi AKINCI'nın vesilesiyle bulunuyoruz.

Ağustos bizim için zaferler ayıdır. Türkiye'nin son 10 yıldır başarı hikayesinin en başında savunma sanayi vardır. Çok değil bundan 10 yıl önce bize bu aracı parasıyla bile satmayan, 'Bugün git yarın gel' diyenler vardı.

Bu başarının arkasında 'Yapamayız, beceremeyiz' diyenlere inat 'En iyisini biz yaparız' diyenler var. Bugün AKINCI'yla birlikte Türkiye'de dünyanın en iyi 3 ülkesinden biri olmuştur.

Bu başarının arkasında Bayraktar ailesini şahsım, ailem ve milletim adına yürekten tebrik ediyorum. Son yüzyılda 2 büyük savaş yaşayan dünyamız çetin çatışmalarla karşı karşıya kaldı. Göç, salgın, açlık, kıtlık gibi felaketler dünyanın gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

"GELİŞTİRDİĞİMİZ TEKNOLOJİYİ İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNUYORUZ"

Dünyanın dört bir yanında zulümler yaşanıyorsa hangimiz sırtımızı mazlumlara dönerek yaşamaya devam edebiliriz? Elbette bu sorunlar çözümsüz değildir. Dünyada olup bitenlere baktığımızda kimi ülkelerin teknolojilerini sınırları değiştirmek için kullandığını görüyoruz. Türkiye olarak geliştirdiğimiz her bir teknolojiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz.

Türk askerinin adım attığı her toprak huzur buluyor. Terör örgütlerinin işe yaramadığı durumlarla gizli ambargolarla netice almaya yöneldiler. Dünyada örneklerini sıkça görmeye başladığımız, geçmişte milletçe de yaşadığımız deneyimler Türkiye'nin gücünü artırması gerektiğini söylüyor. Değerli kardeşlerim bizim başka vatanımız yok. Bizim gidecek başka bir yerimiz de yok. Onun için vatanımıza milletimize sıkı sıkı sahip çıkacağız. Eğer bölgemizde huzur ve istikrar sağlanacaksa bunun Türkiyesiz gerçekleşmesi düşünülemez.

"BUGÜN BİRÇOK ÜLKE İHA'LARIMIZI KONUŞUYOR"

Değerli misafirler yüzde 20'lerde yerliliğe sahip savunma sanayimizin yüzde 80 yerliliğe sahip olmasını sağlamak Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır. Türkiye pek çok savunma sanayi yanında İHA teknolojilerinde kendini ispatlamış bir ülkedir. Bugün birçok ülke İHA'larımızı konuşuyor. Binlerce TIR silah ve mühimmat yardımı yapılan terör örgütlerinin Türk SİHA'ları karşısında nasıl çaresiz duruma düştükleri araştırılıyor.

Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen, bir tasarrufta bulunmak isteyen önce Türkiye'ye bakacak. Bizim için bu tablo bir böbürlenme, bir küçümseme sebebi değildir. Medeniyetimiz ve tarihimiz bizim gücü böyle kullanmamızı söylüyor. Bugün savunma sanayimizin ürettiği tüm SİHA'lar dünyada rağbet görüyor. Polonya'nın da içinde olduğu 10'dan fazla ülkeyle anlaşma imzaladık. Elbette bunlar her parayı basanın alabileceği ürünler değildir. Bundan sonra da aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Şimdi de AKINCI'yı güvenlik güçlerimizin kullanımına sunuyoruz. Detaylar zaten paylaşıldı. Tüm kritik sistemleri yerli-milli olarak hazırlandı. AKINCI'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu teknolojiyle ilk 3'e girmemiz yeter mi yetmez? Şimdi hedefimiz kendi inşa ettiğimiz kısa pistli uçak gemilerimize inip kalkabilen SİHA’lar geliştirmektir.

Bu hedefler yalnız bir adım ötemizde. Diyorlar ya Z kuşağı, işte burada Z kuşağı... Sağda, solda aramaya gerek yok. Hiç merak etmeyin sizi hiç yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Ne diyorduk oku, araştır, öğren... Sizlere güveniyorum. Tayyip Erdoğan olarak arkadaşınız olacağımı bir kez daha ifade ediyorum. Büyük başarılar için bireysel gayretlerin ötesinde takım oyunu gereklidir... İnşallah bu üretimi yapacak fabrika Gerede'de faaliyete geçiyor.

"ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ"

Bütün bu yatırımlar sayesinde savunma sanayimiz gelişmeye devam edecektir. Savunma sanayide çok daha büyük başarılara imza atacağız. Bugün İHA liginde Türkiye’ye basamak yükselten TİHAyı teslim ediyoruz. Bu önemli yükü omuzlayacak her bir kardeşime başarı diliyorum. Unutmayın sizin geçirdiğiniz her uykusuz gece milletimizin huzur içinde geçirdiği gece demektir. Önümüzdeki genç arkadaş Selçuk, kendisini arardım aldığım cevap: AKINCI için fabrikada çalışıyorum... Gece 12. 'Durmak yok yola devam' diyordu. AKINCI TİHA'nın öncü olup bizi gururlandırmasını Rabbim'den niyaz ediyorum.

BAKAN AKAR: TÜM DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da törende konuşma yaptı. "Türkiye tüm olumsuzluklara ve engellemelere rağmen önüne çıkan engelleri birer birer aşmış hemen hemen her alanda büyük başarılar elde edilmiştir." diyen Akar "Artık cin şişeden çıkmıştır. Buradan geri dönülmesi mümkün değildir. Bu alanda önemli başarı elde ederek dünyanın önemli şirketlerin biri olan Baykar’dır. Türkiye’nin kendi geliştirdiği SİHA’lar terörle mücadelede kısa sürede önemli başarılar elde etmemizi sağlamıştır. Silah sistemlerimizin harekat sahasında elde ettiği başarılar tüm dünyanın ilgisini çekmiştir." ifadelerini kullandı.

 
İSTANBUL HAVALİMANI TÜRKİYE’Yİ ZAFER YOLU’NDA BULUŞTURUYOR
 
SELÇUK BAYRAKTAR: AKINCI'YI ASKERE UĞURLUYORUZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAYRAKTAR AKINCI TİHA İÇİN BEKLENEN GÜN GELDİ
Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı ...
TUSAŞ 'YILIN TEDARİKÇİSİ' ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), hava aracı yapısalları için ana ...
RUSYA: TÜRKİYE İLE YENİ S-400 ANLAŞMASI YAKIN
Rus yetkililer, Türkiye ile yeni bir S-400 hava savunma sistemi anlaşması ...
 
ANKA İÇİN PAKİSTAN’LA İŞ BİRLİĞİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Pakistan'ın Milli Mühendislik ...
HAVELSAN-ULAK İŞ BİRLİĞİ
HAVELSAN ile ULAK Haberleşme A.Ş. arasında, SAHİL-NET Projesi kapsamında ...
BAKAN AKAR TUSAŞ STANDINI ZİYARET ETTİ
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ...
 
HAVELSAN İLE SIMBT MOU İMZALADI
Türk savunma sanayinin köklü şirketlerinden HAVELSAN ile modelleme, simülasyon ...
KOTİL IDEF 2021'DE MÜJDEYİ VERDİ: MİLLİ MUHARİP UÇAK 2023'TE HANGARDAN ÇIKIYOR
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil müjdeyi ...
IDEF 2021 KAPILARINI AÇTI
Türk savunma sanayisinin son dönemde geliştirdiği ürünlerin vitrine çıkacağı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası