pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
CORENDON INFLIGHT POS CİHAZINI DUYURDU
9 Aralık 2020 Çarşamba - 13:49

AIRBUS ZEPHYR ABD'DEKİ TESTİ TAMAMLADI

Airbus Defence and Space, ABD Arizona'daki Zephyr Yüksek İrtifa Platform İstasyonu (HAPS) için oluşturulan yeni test uçuşunu başarıyla tamamladı

AIRBUS ZEPHYR ABD DEKİ TESTİ TAMAMLADI

2020 test uçuşu, Covid19 salgını nedeniyle küresel yavaşlamaya rağmen başarılı oldu. Askeri ve ticari pazarlarda gerekli olan insansız hava sisteminin (UAS) gündüz ve gece stratosferik kalıcılığını zaten kanıtlamış olan önceki uçuşların üzerine inşa etmek için uçak çevikliği, kontrolü ve operasyonlarına odaklanıldı.

Bu yıl Kasım ayının ilk üç haftasında düzenlenen uçuş, operasyonel esnekliği ve uçak çevikliğini göstermeyi, özellikle de alçak irtifada uçmayı ve stratosfere erken aşamada geçişi test etmeyi amaçlıyordu. Ayrıca, test uçuşu yeni uçuş planlama araç takımının doğrulanmasına ve kısa aralıklarla birden çok gerçekleştirilen uçuşlarda operasyonel konseptlerin geliştirilmesine izin verdi.

Airbus İnsansız Hava Sistemleri Başkanı Jana Rosenmann, “Stratosferik uçuşu kanıtlanmış olan test uçuşumuzu, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için daha esnek ve sağlam olma hedefiyle operasyonel sistemi daha da olgunlaştırmaya devam ediyoruz. Bunun sonucu olarak, gelecek yılki uçuş programına büyük katkı sağlanacak” dedi.

Uçuş ekibi, Kasım ayı boyunca birden fazla başarılı test uçuşu gerçekleştirmek için yeni yazılım kontrol sistemleri ve özel uçuş testi cihazlarının yanı sıra ilgili daha hafif test uçağı ile donatılmış bir Zephyr uçağını kullandı. Uçuşlar, kalkış, tırmanma, seyir, yükseltilmiş uçuş kontrolü ve alçalma aşamalarını gerçekleştirdikten sonra başarılı şekilde inişlerini tamamladı. Başarılı test uçuşunun ardından sistemin daha dayanıklı ve yetenekli olduğu gösterilerek tüm hedeflere ulaşılmış oldu.

Zephyr, dünyanın önde gelen, güneş enerjisiyle çalışan, stratosferik İnsansız Hava Sistemidir (UAS). Zephyr, yalnızca güneş enerjisiyle, hava ve geleneksel hava trafiğinin üzerinde çalışan güneş ışınlarından yararlanarak kalıcı yerel uydu benzeri hizmetler sağlamak için uyduları, İHA'ları ve insanlı uçakları tamamlayan bir yetenek boşluğunu dolduruyor.

Bu yılki başarılı test uçuşunun sona ermesiyle, Zephyr operasyonel gerçekliğe bir adım daha yaklaştı. Zephyr, hem ticari hem de askeri müşterilere yeni bir görüş, algı ve bağlantı kabiliyeti getirecek. Zephyr, orman yangınlarının veya petrol sızıntılarının yayılmasını izlemek de dahil olmak üzere, afet yönetiminde devrim yaratma potansiyeli sağlayacak. Kalıcı gözetim sağlamakla birlikte dünyanın değişen çevre peyzajını izleyecek ve dünyanın en zor bağlantı kurulan bölgelerine iletişim sağlayacak.

Zephyr ekibi, Temmuz 2018'de insansız hava aracı Zephyr S’yi stratosferde yaklaşık 26 gün boyunca (25 gün, 23 saat ve 57 dakika) kesintisiz uçurarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Zephyr S, yakıt ikmali yapılmadan en uzun uçuş süresine sahip hava aracı olmaya devam ediyor. Uçak gece gündüz stratosferde kalarak sürekli olarak 60.000 ft'lik bir şafak irtifasını seyretmekle birlikte 71.140ft'lik en yüksek irtifasına ulaşmıştı.

 
COVİD-19 HAVAYOLU TAŞIMACILIĞINI NASIL ETKİLEDİ?
 
EMIRATES ÜÇ YENİ A380 UÇAĞINDAN İLKİNİ KARŞILADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PUTİN'DEN ORDUYA ''AVCI'' TALİMATI
Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar sonucu Ermenistan'ın uğradığı ...
UZAKTAN ÇALIŞMAYA GELECEKLERİN UÇAK BİLETLERİNİ KARŞILAYACAK
Hawaii, koronavirüs krizi sırasında eyalet ekonomisine katkıda bulunmak ...
SAVAŞ PİLOTUNUN ÇEKTİĞİ UFO FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI
ABD Savunma Bakanlığı'na ait 2018 yılında bir Amerikan savaş pilotu tarafından ...
 
BAE’NİN FALCONEYE UYDUSU FIRLATILDI
Dünya gözlem uydusu FalconEye, bir Arianespace Soyuz roketi tarafından ...
EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ KÜRESEL TİCARET
DHL ve New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesi, DHL Küresel Bağlantılılık ...
ALMANYA’DAN 31 NH90 SİPARİŞİ
Alman Silahlı Kuvvetleri, deniz operasyonları için 31 adet NH90 sipariş etti
 
AFRIQIYAH UÇAĞINI KAÇIRAN KORSANA 25 YIL HAPİS
Dört yıl önce uçak kaçıran Kaddafi yanlısı iki Libyalıdan birine 25 yıl hapis cezası verildi
ÇİN'İN KEŞİF ARACI AY'IN YÖRÜNGESİNE GİRDİ
Çin'in uzaya gönderdiği Çang'ı-5 keşif aracı, Dünya'nın uydusu Ay'ın yörüngesine girdi
AVRUPA TİCARET SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN BIDEN’I BEKLİYOR
Fransa ve Almanya, ABD ile Avrupa arasındaki ticaret sorunlarını çözmek ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası