pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
23 Eylül 2021 Perşembe - 11:15

AIRBUS YENİ NESİL CITYAIRBUS’I TANITTI

Airbus, gelişmekte olan Kentsel Hava Taşımacılığı (Urban Air Mobility - UAM) pazarının güçlenmeye başlamasıyla birlikte şirketin “Sürdürülebilir Havacılığa Öncülük” konusunda düzenlediği ilk Airbus Zirvesi’nde yeni CityAirbus için planlarını açıkladı

AIRBUS YENİ NESİL CITYAIRBUS’I TANITTI

Tamamen elektrikli yeni nesil CityAirbus, benzersiz bir tasarıma sahip dağıtılmış tahrik sisteminin bir parçası olarak elektrikle çalışan sekiz adet pervane, sabit kanatlar ve V şeklinde kuyruk ile donatılmış ve sıfır emisyonlu bir uçuşta dört adete kadar yolcuyu taşıyacak şekilde tasarlandı.

Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even, “Çevresel ve sosyal kaygıları ele alırken kentsel hava taşımacılığının şehirlere sürdürülebilir bir şekilde entegre edildiği tamamen yeni bir pazar yaratma arayışındayız. Airbus, asıl zorlukların araç teknolojisi ve iş modelleri ile olduğu kadar kentsel entegrasyon, toplumun kabulü ve otomatik hava trafik yönetimi ile ilgili olduğu kanaatindedir. Topluma güvenli, sürdürülebilir ve tam entegre bir hizmet sunmak için tüm yetenek ve uzmanlıkları bir araya getiriyoruz” dedi.

80 KM MENZİL 120 KM HIZ

80 km menzille saatte 120 km hıza ulaşacak şekilde geliştirilen CityAirbus, büyük şehir operasyonlarının çeşitli görevlerini yerine getirmek için ideal.

Ses seviyeleri, kentsel bir görev için çok önemli bir faktördür; Airbus’ın ses azaltan tasarımlardaki kapsamlı uzmanlığı, CityAirbus’ın ses seviyelerini uçuş sırasında 65 desibelin ve iniş sırasında 70 desibel altına çekiyor. Geçiş sırasında hareketli yüzeyler veya eğimli parçalar gerektirmeden, havada bekleme ve seyir verimliliği için optimize edildi. CityAirbus NextGen, en yüksek sertifikasyon standartlarını karşılarken (EASA SC-VTOL Geliştirilmiş Kategori) sade ve basit tasarımının yanı sıra operasyonlarda sınıfının en iyi ekonomik performansını sağlayacak.

Airbus, uzun yıllara dayanan özel araştırmalar, inovasyon, iki adet elektrikli dikey kalkış-iniş (eVTOL) aracı ve ürün portföyünde ses teknolojisi üzerine geliştirmelerin yanı sıra uçakları sertifikalandırma konusundaki onlarca yıllık tecrübesinden yararlanıyor. Vahana ve CityAirbus araçları, toplamda 242 uçuş ve yer testi gerçekleştirdi ve yaklaşık 1.000 km uçtular. Buna ek olarak, Airbus kapsamlı az ölçekli uçuş testleri ve rüzgâr tüneli uygulamaları kullanarak bilgisayar ve modelleme gücünden yararlandı. CityAirbus NextGen, şu anda detaylı bir tasarım aşamasında ve prototipin ilk uçuşunun 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Even, “CityAirbus ve Vahana ile yaptığımız deneme uçuşlarından çok şey öğrendik. CityAirbus NextGen, her iki dünyanın en iyilerini, bekleme ve ileri uçuş arasında doğru dengeyi sağlayan yeni mimariyle birleştiriyor. Prototip, 2025 yılı beklenen sertifikasyonun önünü açıyor” dedi.

 
THY TEKNİK’İN YENİ ARACI ''ESİNTİ'' TEKNOFEST'TE
 
KINAY 75. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY TEKNİK’İN YENİ ARACI ''ESİNTİ'' TEKNOFEST'TE
THY Teknik AŞ yeni hava aracı "Esinti"yi TEKNOFEST'te tanıtıyor
TOULOUS’TA AIRBUS ZİRVESİ
Airbus ve ortakları, en yüksek enerji tasarufflu uçuşları hedefliyor. ...
TALEP ARTTI ABD UÇUŞLARINI ARTIRIYOR
Emirates, artan talebi karşılamak için Ekim ayından itibaren ABD uçuşlarını ...
 
AZERBAYCAN MİG-29'UNUN TEKNOFEST GÖSTERİSİ
Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, ...
BRITISH AIRWAYS YENİDEN İSTANBUL’DA
İngiliz havayolu şirketi British Airways, Covid-19 pandemisi döneminde ...
DHMİ 17 YERLİ VE MİLLİ PROJEYLE TEKNOFEST’TE
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), ...
 
HÜRKUŞ’UN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından tasarlanan ve üretilen ...
'GÖKBEY'DEN TEKNOFEST'TE HALKA AÇIK İLK GÖSTERİ UÇUŞU
TUSAŞ tarafından Türkiye'nin "Genel Maksat Helikopteri" ihtiyaçlarının ...
TEKNOFEST NEFES KESEN GÖSTERİLERLE BAŞLADI
Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST başladı. Bu yıl dördüncüsü ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası