pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
FRANSA'YA UÇACAKLAR DİKKAT! THY UYARDI
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 13:43

AIRBUS'IN İKİNCİ TAKIMUYDUSU HİZMETTE

Airbus’ın SpaceDataHighway takım uydusunun ikinci uydusu olan EDRS-C, 15 Temmuz 2020’de yetkilendirme testlerini tamamladı ve şimdi operasyonel hizmet vermeye hazır

AIRBUS IN İKİNCİ TAKIMUYDUSU HİZMETTE

Ağustos 2019’da başarılı bir şekilde piyasaya sürüldükten ve 31 derece doğudaki jeostatik yörünge yuvasına yerleştikten sonra, yörünge içi testler yapıldı ve Copernicus programının Sentinel Dünya gözlem uyduları ile lazer iletişim bağlantıları kuruldu.

EDRS-C iletim kapasitesini iki katına çıkaracak ve takım uydu artık iki gözlem uydusundan aynı anda veri aktarabilir. Bu, Airbus’ın mevcut Copernicus programına ve gelecekteki Sentinel misyonlarına hizmet etme taahhüdünü daha da güçlendiriyor. İlave kapasite, Airbus’ın daha fazla müşteri ihtiyaçlarını karşılamasına da imkan sağlayacak. 2030 yılına kadar yaklaşık 15 adet uydu, SpaceDataHighway’in çok yüksek bant genişliği veri bağlantısını kullanabilecek.

2021 itibarıyla, Pléiades Neo (Airbus’ın 30 cm çözünürlüklü dört adet özdeş uyduya sahip en gelişmiş optik Dünya gözlem takımuydusu) SpaceDataHighway’in altyapısından yararlanan bir sonraki uydular olacak. Pleiades Neo’nun uçtan uca hizmetinin ayrılmaz bir parçası olan SpaceDataHighway, gerçek zamanlı görev ve çok yüksek veri akışı sağlayan görev reaktivitesini daha da optimize edecek.

EDRS-C, Copernicus programının dört adet Sentinel gözlem uydusu tarafından elde edilen Dünya görüntülerini günlük olarak ileten bir uydu olan EDRS’ye katıldı. 2017 yılından bu yana, EDRS-A, 35.000’den fazla lazer bağlantı elde etti. Bu başarılı bağlantılar, yaklaşık iki petabayt veriyi yüzde 99,5’lik bir kullanılabilirlikle indirdi.

SpaceDataHighway, dünyanın ilk lazer iletişim jeostatik takımuydusudur. Gerçek zamanlı olarak 1.8 Gbit/s hızında güvenli veri aktarım hizmetleri sunmak için en son lazer teknolojisini kullanarak uzay bağlantısının hızı konusunda önemli bir oyuncu olmuştur.

Uyduları, 45.000 km’ye kadar olan mesafelerdeki düşük yörüngeli gözlem uydularına, istihbarat İHA’larına veya lazer bağlantılı görev uçaklarına bağlanabilir. SpaceDataHighway sistemi, jeostatik yörüngedeki konumundan, toplanan verileri Dünya’ya neredeyse gerçek zamanlı olarak iletir (genellikle birkaç saat süren bir süreçtir). Böylelikle, gözlem uyduları tarafından iletilen görüntü ve video verilerinin miktarının büyük ölçüde artırılmasını ve görev planlarının herhangi bir zamanda ve sadece birkaç dakika içinde yeniden programlanmasını sağlar.

Hizmete başlamaya hazır olması, Airbus’ın lazer iletişimini ilerletme ve hava, kara ve deniz bağlantısına fayda sağlayabilecek yeni nesil altyapıya yatırım yapma stratejisinin yol haritasında yeni bir kilometre taşını temsil eder. Bu nedenle, Sky (NFTS) programı için Airbus ağının önemli bir bileşeni olacaktır.

SpaceDataHighway’in temelindeki The European Data Relay System (EDRS), Tesat–Spacecom ve DLR Alman Uzay İdaresi tarafından geliştirilen lazer terminalleri ile Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Airbus arasında bir kamu-özel ortaklığıdır.

 
HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
 
AIRBUS’TEN İNGİLTERE İLE SKYNET 6A İMZASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İRAN KARA KUTUYU FRANSA'YA GÖNDERDİ
İran, 8 Ocak'ta başkent Tahran'da füzeyle vurduğu Ukrayna Uluslararası ...
UKRAYNA’DAN RUSYA’YA: SORUMLULUĞU ÜSTLEN
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, 298 kişinin öldüğü MH17 sefer sayılı uçağın ...
BOMBA İHBARI ACİL İNDİRDİ
Ryanair Havayolları uçağı bomba ihbarı nedeniyle Oslo Havalimanı’na acil iniş yaptı
 
EN ZENGİNLER PANDEMİDE SERVETLERİNİ ARTIRDI
UBS'in raporuna göre, dünyanın en zenginlerinin büyük bir kısmı koronavirüs ...
TIBBİ EKİPMAN KARŞILIĞINDA O UÇAĞI SATIYOR
Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, kendisinden önceki ...
ABD’DE F-16 DÜŞTÜ
Amerika Birleşik Devletleri‘ne ait bir F-16 uçağı düştü
 
DASH-8 İNİŞTE KIRIMA UĞRADI
Kenyalı de Havilland Canada DHC-8-400 Dash 8 tipi uçak inişte kırıma uğradı
AIRBUS BUNDESWEHR İLE SÖZLEŞME YENİLEDİ
Alman Bundeswehr (Almanya Silahlı Kuvvetleri), Afganistan ve Mali’deki ...
AIRBUS NIGHTJAR TAKIMI'NI KURDU
Airbus, Avustralya endüstri kapasitesini geliştirmek için Nightjar Takımı'nı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası