pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
17 Mart 2021 Çarşamba - 09:42

AIRBUS, FUJITSU VE THALES UK İŞ BİRLİĞİ

Airbus, Fujitsu ve Thales UK, İngiliz Ordusu'nun gelecekteki taktik iletişim programı için birlikte çalışacak

AIRBUS, FUJITSU VE THALES UK İŞ BİRLİĞİ

Airbus, Fujitsu ve Thales UK, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nın (MOD) LE TacCIS olarak bilinen Kara Çevre Taktik İletişim ve Bilgi Sistemleri ve yaklaşan Sistem Entegratörü (SI) üzerinde iş birliği içinde çalışmak üzere bir mutabakat anlaşması (MOU) imzaladı.

Mutabakat Anlaşmasının imzasını takiben, ortaklar ICELUS adı altında bir ekip oluşturdular ve savunma iletişim ağları konusunda benzersiz bir uzmanlığa sahip Airbus, ekip yöneticiliği görevini üstlendi. ICELUS, Birleşik Krallık merkezli bir savunma sanayi üssü olarak çalışırken ICELUS son kullanıcıya operasyonel etkinlik ve bilgi avantajı sağlayan bir yaklaşım ile öncü bir değişim sunacak. Üç ortak, bu ana program için yetenekler ve rekabetçilik açısından mümkün olan en iyi önerileri ortaya koymak için kendi benzersiz uzmanlıkların ve çözümlerin nasıl birleştirilebileceğini ortaklaşa keşfedebilecekler.

ICELUS, uygulamalar, altyapılar ve ağlar için ürün ve hizmetlerin tasarımına ve entegrasyonuna liderlik etmek için LE TacCIS Sistem Entegratörü’ne (SI) odaklanacak. LE TacCIS Sistem Entegratörü ile 2023/2024 tarihine kadar sözleşmenin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

LE TacCIS programı, çevik  İletişim Bilgi Sistemleri (CIS) verilerine dayalı ve zamanında karar alma araçlarını sağlayarak kara ortamında yeni nesil taktik askeri iletişimleri sunmayı amaçlayan çok sayıda alt program ve projeden oluşuyor.

LE TacCIS, sıkışık ve çekişmeli bir siber savaş alanında güvenli bir şekilde çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Siber saldırı durumunda ölçülü olarak daralacak ve yeni bir saldırı karşısında yeniden canlanarak Temel Komuta ve Kontrol (C2) hizmetlerini ve yeteneklerini sağlamaya devam edecek. Platformlar ve silah sistemleri arasında hızlı ve kolay bilgi paylaşımına izin vermek için diğer sistemlerle entegre olacak ve tam spektrumlu, çok alanlı efektler sunacak.

Mevcut sistemin tek kaynaklı ana tedarikçi modelinin aksine, LE TacCIS programının artan sistem çevikliği, kapasitesi ve değerinin karşılığını vermesi bakımından rekabet edebilir unsurlarıyla sektörde teşvik edilecek.

Şirketler Hakkında Bilgiler

Airbus, İngiltere ve NATO Silahlı Kuvvetlerine taktik kara iletişimi, radyo ağları, güvenlik ve BT ağ altyapılarının yanı sıra Skynet askeri uydu iletişim hizmetlerini 15 yıldan fazla bir süredir işletmekle birlikte, bir dizi hizmet ve çözüm sağlıyor. Airbus ayrıca, Birleşik Krallık Kara Sistemi Referans Merkezi'nde (LSRC) test ve referans hizmetlerini yöneterek, savunma ağlarına giriş için sürüm paketlerinin yanı sıra dünya çapındaki operasyonları ve tatbikatları destekleyen uygun test, entegrasyon ve geçiş yeteneği sunuyor.

Fujitsu, 50 yılı aşkın süredir MOD, Devlet Daireleri ve istihbarat toplulukları ile birlikte yeni teknolojiler ve yetenekler yaratarak sektöre yenilikler getirdi. Fujitsu, askeri alanda uçtan uca dijitalleşmenin çok önemli olduğunu anlamakla birlikte dönüşümün karmaşıklıklarının üstesinden gelen ve karar avantajı sağlayan yenilikçi dijital çözümler geliştirmeye kararlı. Sonuç olarak, Fujitsu, IT hizmet yönetimi, güvenli bulut, yazılım tanımlı ağ, bilgi ve uygulama entegrasyonu, yapay zeka ve geliştirme işlemleri de dahil olmak üzere hem kapsamlı endüstri tekliflerini hem de tüm sınıflandırma seviyelerinde uzmanlık ihtiyaçlarına göre uyarlanmış olanları sunmak ve yönetmek için güvenlik iznine sahip bir kadroya ve deneyime sahiptir. Fujitsu, inovasyonun insanların, bilgilerin ve altyapının entegrasyonu tarafından yönlendirildiği, insan merkezli akıllı bir toplumu teşvik ediyor.

Thales, "Collaborative Combat" adlı askeri yeteneklerin geleceğini belirleyen bir vizyona sahip. Bu vizyon, UK MOD'un ISTAR ve TacCIS alanlarında veri merkezliliğini ve çok alanlı entegrasyona odaklanmanın net bir şekilde anlaşıldığını göstermekte. Thales’in LE TacCIS SI için odak noktası, kabiliyeti askerden uyduya entegre ederek yeni nesil güvenli taktik ve operasyonel telsiz taşıyıcıları ve yıpranmış askeri sistemlerin entegrasyon sonuçlarını sunmak. Hem Birleşik Krallık'ta hem de küresel olarak araştırma ve yetenek sunma konusundaki referansları, telsizi, ECM ve yüksek güvence mühendisliği ile güvenlik becerileri öncü olmaya devam ettiklerini gösteriyor. Thales, NATO’nun önde gelen ISTAR sistemleri ve askeri telsiz haberleşme tedarikçileri arasında dünyada ikinci sıradadır. LE TacCIS için, güvenli iletişim teknolojileri, yenilikçi sofistike dalga biçimleri ve monte/demonte edilmiş savaş sistemleri için entegrasyonu, ortakların havacılık ve bilgi teknolojilerindeki uzmanlığını son derece tamamlayıcı niteliktedir.

 
'TURUNCU ÇEMBER' SUNEXPRESS İLE UÇUŞA GEÇTİ
 
CORENDON UZUN BİR TURİZM SEZONU BEKLİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOTİL: MİLLİ MUHARİP UÇAK 2025’TE İLK UÇUŞUNU YAPACAK
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, ...
RUSYA'DAN SU-35, SU-57 AÇIKLAMASI
Rusya, Su-35 ve Su-57 savaş uçakları konusunda Türkiye'ye teknik detayları ...
KALIN: S-400'LERDEN GERİ ADIM SÖZ KONUSU DEĞİL
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin S-400 hava savunma ...
 
DEMİR’DEN F-35 AÇIKLAMASI
Savunma Sanayi Başkanı Demir, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasıyla ...
VALİLİKTEN 'SONİK PATLAMA' UYARISI
Bartın'da TSK'ya ait savaş uçakları ses üstü test uçuşu yapacak. ‘Sonik ...
ÇİLLER: COUGAR’LARIN ALINMASINI ASKER İSTEDİ
Eski başbakanlardan Tansu Çiller, “AB Gümrük Birliği'ne yaranmak için ...
 
AMERİKALILAR RUS SU-35’İ BEĞENİYOR
Defence Blog dergisi, dünyanın modern savaş uçakları arasında 'en güzelinin' ...
DEMİR’DEN İKİNCİ S-400 SİSTEMİ AÇIKLAMASI
Savunma Sanayii Başkanı Prof Dr. İsmail Demir, "İkinci S-400 sistemi ile ...
BAYRAKTAR AKINCI TİHA EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Bayraktar Akıncı TİHA eğitimleri başlarken, ilk ders Baykar Teknik Müdürü ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası