pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
13 Nisan 2020 Pazartesi - 12:49

AĞ VE OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR

Emirates Skycargo temel malzemelerin taşınması için ağ ve operasyonlarını büyütüyor

AĞ VE OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR

Covid-19 salgını sırasında tüm dünyadaki pazarlara gıda, tıbbi malzeme ve temel malzemeler tedarik etme taahhüdünü yerine getiren Emirates SkyCargo, artan sayıda küresel destinasyon arasında bağlantı kurmak için kargo hizmetlerinin ölçeğini süratle arttırdı. Havayolu taşıyıcısı halen 51 destinasyona sefer düzenlemekte olup, 19 şehre uçuş başına 100 tonluk kapasiteye sahip Emirates SkyCargo Boeing 777 kargo uçağıyla, 38 destinasyona ise uçak altı kargo taşıma kapasitesi 50 ton olan Emirates’in Boeing 777 yolcu uçaklarında özel kargo uçuşlarıyla hizmet veriyor.

Emirates Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Son iki hafta içinde yolcu uçağı altında kargo taşımak için operasyonlarımızı bilhassa arttırdık. Emirates SkyCargo ağını her gün genişletiyoruz. Nitekim yolcu uçaklarında kargo seferi yaptığımız en son destinasyonlar arasında Bangkok, Kazablanka, Johannesburg, Singapur ve Taipei bulunuyor. Hava kargosu, temel malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın en hızlı yolu ve genişleyen ağımız farklı küresel çıkış ve varış yerleri arasında artan düzeyde bağlantı kurma imkanı veriyor”.

4 Nisan 2020 tarihinde sona eren hafta, Emirates SkyCargo kargo uçaklarıyla 160’tan fazla sefer, yolcu uçaklarıyla ise yaklaşık 90 sefer düzenledi. Takip eden hafta, hava kargosu taşıyıcısı sadece yolcu uçaklarıyla 160’a yakın sefer gerçekleştirdi. Emirates SkyCargo ayrıca, hızla değişen küresel koşullarda operasyonları sorunsuz yürütmek ve maliyetleri kısmak için Dubai’deki tüm kargo elleçleme operasyonlarını Dubai Uluslararası Havaalanına aktardı. 

Charter Uçuşları

Emirates SkyCargo tarifeli uçuşlara ilaveten, hem kargo hem de yolcu uçaklarını kullanarak kargo taşımak için artan sayıda özel charter uçuşları düzenledi. Taşıyıcı, Nisan’ın başından itibaren 20’den fazla küresel destinasyona bağlantı sağlayan 30’dan fazla charter uçuşu yaptı. Charter uçuşlarında taşınan başlıca mallar, ilaçlar, ham maddeler ve yedek parçalara ek olarak yüz maskeleri, koruyucu örtüler, dezenfektanlar, hastane ekipmanları dahil olmak üzere tıbbi malzemelerdir. Sadece 7 ve 9 Nisan arasındaki üç gün içinde Emirates SkyCargo tarafından düzenlenen çok sayıda charter uçuşunda taşınan ürünler şunlardır:

7 Nisan tarihinde Guangzhou’dan Dubai’ye 100 ton maske ve diğer koruyucu malzemeler ulaştırıldı. Bu, BAE’ye tıbbi malzeme temini için düzenlenen çok sayıdaki charter uçuşunun yalnızca bir bölümünü oluşturuyordu.

8 Nisan’da Shanghai’dan Mumbai’ye Emirates SkyCargo Boeing 777 kargo uçağı ile maskeler ve diğer koruyucu ekipman dahil 100 tona yakın tıbbi malzeme temin edildi.

8 Nisan’da Shanghai’dan Dubai’ye Boeing 777 kargo uçağıyla 100 ton ağırlığında koruyucu ekipman gönderildi. Ardından bu malzemeler 10 ve 11 Nisan tarihlerinde Boeing 777 yolcu uçağıyla yapılan dört ayrı seferle Bükreş’e ulaştırıldı.

Yedi tonun üzerinde tıbbi malzeme 8 Nisan tarihinde Emirates’in Boeing 777 yolcu uçağının kargo bölümünde Los Angeles’a temin edildi. Bu uçuşun bir diğer özelliği de Emirates SkyCargo tarafından işletilen bir yolcu uçağıyla Kuzey Amerika’ya yapılan ilk özel kargo uçuşu olmasıydı.

Yaklaşık 1 milyon Covid-19 test kiti 9 Nisan tarihinde Sao Paulo’ya ulaştırılacak. Daha önce yapılan bir sevkiyatla 30 Mart tarihinde 500.000 test kiti temin edilmişti.

Emirates SkyCargo charter uçuş operasyonlarının yönetimini dinamik ve hızlı bir ekip yürütmekte. Ekip yeri geldiğinde bir charter uçuşu talebi üzerine 24 saat içerisinde bir uçak tahsis etmeyi başardı.

Emirates SkyCargo, Hong Kong ve Amsterdam da dahil bazı istasyonlarında artan kargo operasyonlarının üstesinden gelmek zorunda kaldı. Nitekim bir hafta içinde Hong Kong 30’un, Amsterdam ise 16’nın üzerinde kargo uçuşunu yönetti. Hatta Emirates SkyCargo’nun Karachi ekibi bir 777-300ER yolcu uçağının alt güvertesine yüklenen azami kargo miktarında küresel bir rekora imza attı. Ekip, ağırlıklı olarak sebze, balık ve et içeren gıda maddelerinden oluşan yaklaşık 62 tonluk kargonun Dubai’ye giden tek bir uçuşla gönderilmesini sağladı.

BAE’ye gıda ve tıbbi malzeme temini

Emirates SkyCargo, küresel ağı genelinde yıl başından bu yana BAE’ye 33.000 tonu aşkın çabuk bozulabilen malzeme ve 1700 tonun üzerinde ilaç ithal edilmesine yardım etti. Gıda maddeleri Avustralya, Hindistan, Kenya ve Pakistan dahil çeşitli pazarlardan getiriliyor.

Sultan, “Artık 50’yi aşkın küresel destinasyonu kapsayan genişlemiş ağımızla tüm dünyadan BAE’ye düzenli gıda ve ilaç tedariki yapılmasını sağlıyoruz. Emirates SkyCargo ülkeye düzenli olarak hayati gıda maddeleri ve tıbbi malzemeler temin etme taahhüdünü sürdürüyor,” dedi.

Hava kargosu taşıyıcısı küresel olarak 93.000 tondan fazla çabuk bozulabilen ürün ve 20.000 tonun üzerinde ilaç taşıdı. Taşıyıcı ayrıca dünya genelinde Covid-19’la mücadele etmek için 3000 tondan fazla tıbbi malzeme taşıdı.

 
SUUDİ ARABİSTAN’DAN İKİ HASTA GETİRİLDİ
 
TALPA DONÖR KAMPANYASI BAŞLATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZUCKERBERG’İN UÇAK HARCAMALARI
Zuckerberg’in uçak ve güvenlik harcamaları küçük bir servet
ABD AY’DA MADEN ARAYACAK
Trump, Ay'da madenciliğe izin veren kararnameyi imzaladı, Rusya 'sömürgecilik' dedi
UMUT VEREN FOTOĞRAF
Wuhan’dan ajansların geçtiği bu pilot fotoğrafı, normal hayata dönüş için olumlu bir sinyal oldu
 
JAPONYA'DAN İKİ H225 HELİKOPTER SİPARİŞİ DAHA
Japonya’nın en büyük Süper Puma operatörü Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı, ...
HAVAALANINDA 3 BİN 500 ARAÇ YANDI
ABD’nin Florida eyaletindeki bir havaalanında çıkan yangında 3 bin 500 kiralık araç yandı
AIRBUS A350-1000 İLE 5 MİLYON MASKE TAŞIDI
Airbus, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere hükümetlerine bağışlanmak ...
 
LUFTHANSA HAVAYOLLARI'NDA İSTİFA
Lufthansa Grubu Finans Müdürü Ulrik Svensson sağlık nedenlerinden ötürü ...
RUSYA'DA UÇAKTAN KORONAVİRÜS DUASI
Rus Ortodoks Kilisesi'ne mensup iki rahip, ülkenin batısındaki Yaroslavl ...
MESSİ'NİN ÖZEL JETİ ACİL İNİŞ YAPTI
Barcelona'nın yıldız ismi Lionel Messi'nin özel jeti, Brüksel Havalimanına ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası