pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
28 Ağustos 2019 Çarşamba - 14:46

AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAKLAR

Yeni havalimanının açılması ile birlikte ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçuş ömrünü tamamlamış, hacizli ve hurda 10 uçak havadan görüntülendi. Uçakların sahiplerinin almaması halinde açık artırma ile satılacağı bildirildi

AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAKLAR

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasıyla beraber "Millet Bahçesi" olacak Atatürk Havalimanı, apronda bulunan uçuş ömrünü tamamlamış hacizli ve hurda 10 uçak akıbetini bekliyor. İHA'nın haberine göre, hurda ve hacizli uçakların sahiplerinin almaması takdirde, açık artırma usulü ile satılması planlanıyor. Bazı girişimciler ise "Millet Bahçesi" olacak Atatürk Havalimanı'nda hurda uçakları alarak kafe olarak dizayn edebileceği öğrenildi.

Havadan görüntülenen atıl şekilde bırakılmış uçakların birçoğunun dış gövdelerinin döküldüğü görülüyor. Uçakların kanat kısımlarında ise ciddi hasarlar olduğu belli oluyor. Uçakların camları ve motorları tamamen yerinden sökülmüş bir halde çürümeye terk edilmiş. Ancak içerisinde halen birçok elektronik aksam bulunuyor.

Uçakların kaldırılması için yasal düzenleme gerekiyor

Atatürk Havalimanı Apronu'nda bekleyen hurda ve hacizli uçakları kaldırılabilmesi için ise yasal bir düzenleme gerekiyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü "Havaalanlarında bekleyen Hava Araçlarının Terkini, Hurdaya Ayrılması, Tasfiye ve Ödeme İşlemlerine İlişkin Usul ve Esaslar" hakkında yönetmelik taslağı hazırladı. Taslağa göre 6 aydan fazla süreyle bekleyen ve ilgili havaalanı işleticisi tarafından tespit edilen hurda uçaklar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)'ne yazılı olarak bildirilecek. SHGM, Türk siciline kayıtlı hava araçlarının sahiplerine veya işleticilerine konma-konaklama ücretleri ile vergi borçlarının ödenmesini, hava aracının bulunduğu havaalanından kaldırılmasını ve bütün bu işlemleri 30 gün içerisinde tamamlaması gerektiğini tebliğ edecek. Hava aracının sahibi ya da işleticisi tarafından detaylı gerekçeleriyle birlikte SHGM süre uzatma başvurusu yapılması halinde hava araçlarının kaldırılması için verilen süreler 60 güne kadar SHGM tarafından uzatılabilecek. Hurdaya ayrılan hava araçları, havaalanı işleticisi tarafından ayrıştırılmaksızın bütün donanımları ile birlikte açık artırma usulü ile satılacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından apronda bekleyen yabancı bir ülkenin siciline kayıtlı hava araçları için siciline kayıtlı olduğu ülke sivil havacılık otoritesine hava aracının sahipleri tarafından 90 gün içinde kaldırılması gerektiği bildirilecek. Aksi takdirde tasfiye edileceği hususu bildirilecek. Bildirim tarihini izleyen doksan günün sonunda gerekli işlemlerin yapılmaması durumunda hurdaya ayrılacak.

 
SU-57'DEN 'HAVADA DANS'
 
ERDOĞAN'DAN SU-35 VE SU-57 AÇIKLAMASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEŞ PALLİ H145’İN İKİNCİ PROTOTİPİ İLK UÇUŞUNU TAMAMLADI
Ağustos ayı başında, yeni beş palli H145’in ikinci prototipi, Donauwörth’teki ...
KESKİN SABİHA GÖKÇEN 2’NCİ PİSTİNİ İNCELEDİ
DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, Sabiha Gökçen ...
AYCI ÖZEL HAVAYOLLARINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, kapasitelerini ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NA ULAŞIM 15 DAKİKA
Dünyanın önde gelen helikopter üreticilerinin “Exclusive” distribütörü ...
RADAR TABANLI ÇEVRE GÜVENLİK SİSTEMİ HİZMETE GİRDİ
Antalya Havalimanı’nda radar tabanlı çevre güvenlik sistemi devreye girdi
19 SAATLİK DÜNYANIN EN UZUN UÇUŞU
Avustralya havayolu şirketi Qantas, bu yıl içinde 19 saatte tamamlanacak ...
 
VE THY MEKSİKA’DA
Türk Hava Yolları, Amerika Kıtası’nın önemli şehirleri Mexico City ve Cancun’u uçuş ağına ekledi
THY MEKSİKA’YA UÇUYOR
Türk Hava Yolları uçuş ağına Meksika’yı da ekledi. İstanbul-Mexico City seferleri bugün başladı
ALMANYA DORNIER 328 ÜRETİMİNE BAŞLIYOR
Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel bugün, Federal Ekonomi ve Enerji ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası