pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 13:19

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ SERGİSİ’

15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler İstanbul Havalimanı’nda açılan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisi ile anılıyor. Sergide, şehitlerin fotoğrafları ve kısa özgeçmişleri ile birlikte o gün giydikleri kıyafetler yer alıyor. Fenerbahçe formasından, motosiklet kaskına kadar 10 şehidin kıyafeti sergileniyor

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ SERGİSİ’

15 Temmuz gecesi vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkmak için babası Erol Olçok ile birlikte köprüye koşan Abdullah Tayyip, 16 yaşında şehit oldu. Lise öğrencisi olan Abdullah Tayyip hain FETÖ’nün kanlı darbe girişiminin en genç şehitlerinden biri oldu.

Serginin açılışına İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, 15 Temmuz Derneği Vakfı Başkanı İsmail Hakkı Turunç, İstanbul Havalimanı’nda çeşitli birimlerin yöneticileri ve yolcular katıldı.

SAMSUNLU: 2015 YILINDA İNŞAATI BAŞLAYAN HAVALİMANIMIZIN 15 TEMMUZ VE 16 TEMMUZ HARİCİNDE ÇALIŞMALARI HİÇBİR ZAMAN DURMADI

İGA CEO’su Kadri Samsunlu serginin açılışında yaptığı konuşmada, ”2016 yılında ülkemiz, cumhuriyet tarihindeki en karanlık gecelerden birini yaşadı. Hain darbe girişimi çok büyük bir ihanet. Biz tarihimizde hiçbir zaman böyle bir şeyi yaşamadık. Yaşadıklarımız halen hafızalarımızda çok taze. 2015 yılında inşaatı başlayan havalimanımızın 15 Temmuz ve 16 Temmuz haricinde çalışmaları hiçbir zaman durmadı. Çalışanlarımız bu hainliğin yapıldığı günlerde darbe girişimini engellemek ve demokrasi nöbetine destek vermek için sokaklardaydı. O gecenin üzerinden tam tamına 5 yıl geçti. İstanbul Havalimanı bu 5 yıl içinde uluslararası başarıların yanı sıra, milli değerlerine sahip çıkarak pek çok önemli projeye imza attı. Bu kapsamda milli irademizi ve demokrasiye olan inancımızı yansıtması adına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sergisini sizlerle buluşturuyoruz. 20 Temmuz’a kadar havalimanımızda yer alan bu sergiyi ziyaret edebilirsiniz. Sizlerin de milli birlik ve beraberlik duygusunu sergiyi gezerken yürekten hissedeceğinize inancımız tam. Bu serginin açılışı vesilesiyle demokrasi için canlarını fedakarca ortaya koyan, vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Gazilerimizi de minnetle anıyorum.“ dedi.

VALİ HAKTANKAÇMAZ: 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ 1500 YILLIK TÜRK-İSLAM TARİHİNDE EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ İHANET GİRİŞİMİDİR

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz da serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Milletlerin tarihlerinde bazı kırılma anları vardır. O anlar, o olaylar öyle olaylardır ki, o olaylardan sonra o millet, o devlet daha güçlü şekilde var olmaya devam eder veya yok olur gider. 15 Temmuz hain darbe girişimi de 1500 yıllık Türk-İslam tarihinde eşi benzeri görülmemiş ihanet girişimidir. Bu milletin geçmişinde benzerinin, ihanet anlamında yaşanmadığı, kırılma olarak, büyük bir badire olarak yaşadığı önemli olaylardan birisi. Bu coğrafya, Anadolu toprakları zor bir coğrafya. Bu coğrafyada yaşamak için ya güçlü olacaksınız, yaşamaya devam edeceksiniz ya da yok olup gideceksiniz. Anadolu’nun tarihine baktığımızda çok sayıda devlet, millet gelmiş, bir süre devam etmiş sonra da yok olup gitmiş. Bizler de bin küsür yıldır bu topraklardayız. Ama o ruhu, mücadele ruhunu canlı tutabildiğimiz için, bir arada olmayı başarabildiğimiz için o kırılma anlarında, sıkıntılı anlarda lider çıkarabilmeyi başarabildiğimiz için bugüne kadar geldik. 15 Temmuz’da da, o hain darbe girişiminin yaşandığı gecede de bu millet, cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu o liderlik başta olmak üzere, o kahramanlığı içerisimdeki ruhu yeniden canlandırdı ve sonrasında seslerini uzaktan dahi duyduğunuzda irkileceğiniz tankların altına yatmaktan tutun da, bugün saymaya kalksak tek tek belki bitiremeyeceğimiz o kahramanlıklar sayesinde bizler bugün bu ülkede ,bu topraklarda yaşayabiliyoruz. Bizden sonraki çocuklarımıza daha müreffeh ülke bırakmak için çalışmaya yaşamaya devam edebiliyoruz.

İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEDİK

O gece, o kırılma anı bu ülkeyi, milleti, devleti güçlendirerek çıkardı. En azından içimizdeki hainleri temizledik. Kimlerin bizden görünüp de kutsal değerlerimizi kullanarak bilimum istihbarat örgütlerinin maşası olduğunun artık kimsenin şüphesi olmayan o hain FETÖ yapılanmasını ayıklayıp, güçlenerek yolumuza devam ediyoruz.  O geceden sonra bugün İstanbul Havalimanı gibi şaheser diyebileceğimiz, dünya çapında marka olarak ortaya konabilecek eserlerin yapımının başarılabilmiş olması, bunların yapımının devam etmesidir. O kahramanlığı o gece gösterdik, bundan sonra birlik, beraberlik ruhunu devam ettirebilmektir önemli olan. Bu tür etkinlikler bizden sonraki nesillere bu olayı daha iyi anlatabilmesi için çok önemli. Bu sergiler, kahramanlardan geriye kalan eserleri çocuklarımıza anlatabilmemiz çok önemli. İnşallah Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gibi ihanetler yaşatmaz. Bunlardan ders çıkartabilmemiz, en azından bizden sonraki nesiller bu tür hain girişimlerle karı karşıya kalmaması, tecrübe çıkartabilmesi için bu tür etkinliklerin bu amaca daha çok hizmet edeceğini düşünüyorum”. diye konuştu.

15 Temmuz Derneği Vakfı Başkanı İsmail Hakkı Turunç da, “Bu ülke bize emanet olarak bırakıldı. Bu emaneti bırakan insanlar da hayatlarını ortaya koyarak, bir bedel ödeyerek bıraktılar. Dolayısıyla bunun bir miras olduğunu değil, emanet olduğunu düşünüyoruz ve bizden sonraki kuşaklara bu emaneti daha da güçlendirerek, daha da yaşanabilir bir ülke olarak bırakmak istiyoruz. Bu bizim için tarihi ve insani sorumluluk. İşte bunun bilincinde olan Cumhurbaşkanımız ve milletimizin kahir ekseriyeti tankların, topların, tüfeklerin, uçakların karşısına gönlünde vatan, millet sevgisiyle çıktılar” şeklinde konuştu.

1993 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışan, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana reklam, kurumsal tanıtım ve organizasyon konularında büyük emek veren Erol Olçok, hain FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki direnişe katıldı. Olçok ve oğlu darbecilere karşı koyarken köprü üzerinde şehit düştü.

23 yaşındaki Kastamonulu Hikmet Baysal, arkadaşı ile olaylar yatışıp darbeciler püskürtüldükten sonra Sultangazi’de bulunan evlerine dönmek üzere motosikletle yola çıktı. İki arkadaş geçirdikleri trafik kazasında şehit oldu.

Samsun Bafra doğumlu 26 yaşındaki Ferdi Yurduseven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine arkadaşı Hikmet Baysal ile motosikletle Atatürk Havalimanı’na gitti. Yurduseven ve Baysal darbe girişimi püskürtüldükten sonra Sultangazi’de bulunan evlerine gitmek üzere arkadaşı ile yola çıktı. İki arkadaş, geçirdikleri trafik kazası sonucu 15 Temmuz’da şehit düştü.

 

 
TEMİZ HAVA TERASI YOLCULARIN HİZMETİNDE
 
KULE ŞEFİ O GECE YAŞANANLARI ANLATTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GALATASARAY KAFİLESİ YURDA DÖNDÜ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve kaptan Arda Turan Yunanistan'da ...
HALKALI-İSTANBUL HAVALİMANI METROSUNUN YÜZDE 60'I TAMAMLANDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı ...
YOTEL ISTANBUL’DA DOLULUK YÜZDE 70’E ULAŞTI
Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden olan havacılık ve turizm, 1 Temmuz'da ...
 
YOFEST’21 İLE ÇİKOLATA HAFTASI BAŞLIYOR
YOTEL İstanbul, tüm dünyadaki YOTEL otelleri ile birlikte İstanbul Havalimanı ...
BU KUYRUK HAVALİMANINDA UNUTULAN EŞYALAR İÇİN
İstanbul Havalimanı'nda unutulan eşya ve alınmayan bavullardan çıkan eşyaların ...
KAPTAN’IN SEYİR DEFTERİ FOTOĞRAF SERGİSİ ANTALYA'DA
‘Kaptan’ın Seyir Defteri’ fotoğraf sergisi Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda açıldı
 
RUSYA'YA UÇAMAYAN 16 AFGAN İSTANBUL’DA KALDI
Afganistan’dan Rusya'nın St. Petersburg şehrine aktarmalı gitmek üzere ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA UNUTULAN EŞYALAR
Avrupa havalimanları yolcu sayısı sıralamasında 23,4 milyon yolcu ile ...
PİLOT GENÇ KADINA TECAVÜZLE SUÇLANDI
İstanbul'da yaşanan olayda, sosyal medya üzerinden tanıştığı pilot Hasan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası