pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
10 Nisan 2020 Cuma - 16:20

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞINDA KİLOMETRE TAŞINA ERİŞİLDİ

Azalan talep ve küresel durgunluk nedeniyle büyük kayıplar veren ABD havacılık ve savunma devi Boeing, 2019'un başlarında başlattığı 'Loyal Wingman' insansız savaş uçağı programında kilometre taşına erişildiğini açıkladı

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞINDA KİLOMETRE TAŞINA ERİŞİLDİ

Perşembe günü yapılan açıklamada, Loyal Wingman İHA programının, yeni bir kilometre taşına ulaştığı belirtildi. İHA'nın prototipinin elektrik güç sistemlerinin ilk kez açıldığı ve iniş takımının yerleştirildiği belirtildi.

Star.com.tr'de yer alan habere göre, Boeing Airpower Teaming System Program direktörü Shane Arnott yaptığı açıklamada, "Bu yıl da, ileriye uçma hedefimize doğru ilerliyoruz. Böylece müşterilerimize ve dünyaya bu tür insansız yeteneklerin neler yapabileceğini gösterebileceğiz.' dedi.

Şirket tarafından Şubat ayında yayımlanan bir raporun ardından projedeki kilometre taşları, İHA gövdesi üzerindeki çalışmaların çoğunun tamamlandığını bildiren en son taşlardır. Boeing Avustralya bölümünün yanı sıra, programın işbirlikçileri arasında BAE Systems Avustralya bölümü, İsviçre havacılık ve savunma devi RUAG Avustralya bölümü, Avustralyalı savunma ve havacılık üreticisi Ferra Engineering ve yerel özel şirket AME Systems'ın olduğu belirtiliyor. Şirketlerin, ülkenin özel operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak için Kraliyet Avustralya Hava Kuvvetleri ile yakın işbirliği içinde olduğu söyleniyor.

PROJE HAKKINDA BİLİNEN BAZI DETAYLAR

Loyal Wingman projesinde üretilecek İHA'ların 3.700 km'lik menzile sahip olması planlanıyor. Hava aracının ilk aşamada 3 prototipi üretilecek. İHA, Boeing, F / A-18 Süper Hornet'in üçte ikisi büyüklüğünde olacak. Kokpitsiz bir savaş uçağı şeklinde tasarlanan İHA'nın, bir savaş uçağı performansı göstereceği belirtiliyor.

İHA'nın ne tür ya da ne kadar silah taşıyacağı hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Ancak, savaş pilotlarının hayatlarını tehlikeye atmadan istihbarat, gözetim ve keşif toplama operasyonlarına katılmasını sağlamak için elektronik savaş sistemleri ve gelişmiş sensörler ile donatılacağı belirtiliyor.

Şirket, 2020'de platformu uçurmak için zor bir hedef belirledi ve Loyal Wingman'ı sadece Avustralya değil, dünya çapındaki müttefik ordulara da sunmayı umuyor. Avustralya Hava Kuvvetleri İHA'ları, Lockheed Martin F-35A ve Boeing F / A-18E / F Süper Hornets, EA-18G Growler filosunun yanı sıra, E7-A Wedgetail ve uçaklarının yanı sıra P-8A Poseidon deniz devriye uçağı gibi elektronik savaş ve havadan erken uyarı da dahil olmak üzere diğer uçaklarla senkronize çalıştırmayı hedefliyor. Avustralyalı Amerikalı müttefikler, savaş yeteneklerini artırarak Pekin’in Pasifik'te artan askeri gücünü de dizginlemeye çalışıyor.

Boeing'in Loyal Wingman programı, ABD Hava Kuvvetleri'nin F-22 ve F-35 savaş uçağı ile birlikte kullanılmasını beklediği Kratos Savunma İHA'sı olan XQ-58A Valkyrie ile karıştırılmamalı. Bu program zaten uçuş testi aşamasında. Boeing, mühendislik hatasının neden olduğu iki ölümcül kaza ve koronavirüs pandemisi nedeniyle ciddi bir krizin eşiğinde devletten 60 milyar dolar yardım istedi. Başkan Trump, geçen ayın sonlarında duruma müdahale ederek, şirketin sivil uçak bölümünün kötüleşen şöhreti nedeniyle krizdeki şirkete yardım sözü verdi.

 
İPSALA VE İSTANBUL HAVALİMANI'NDA KORONA VİRÜS OPERASYONU
 
TÜRKİYE NATO’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAYRAKTAR TB2 İHA'LARIN UKRAYNA'DA UÇUŞ TESTLERİ YAPILDI
Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 tipi insansız hava ...
RUSYA: YENİ BİR PARTİ S-400 SEVKİYATINI GÖRÜŞÜYORUZ
Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy ...
REJİME AİT L-39 TİPİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Suriye'ye ...
 
AIRBUS 2 BİN 400 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR
Airbus savunma grubunda küçülüp 2 bin 400 kişiyi işten çıkarıyor
UÇAKTAN TOPLU OLARAK ATILIYORLAR
ABD'li Dynetics, uçaktan toplu olarak fırlatılabilen X-61A tipi İHA'nın ilk uçuşunu yayınladı
''TÜRKİYE SAVAŞ UÇAĞI YAPACAK, HEM İNSANLISINI HEM İNSANSIZINI''
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye savaş uçağı yapacak; hem ...
 
TUSAŞ 56.ATAK HELİKOPTERİNİ TSK’YA TESLİM ETTİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ, 56’ncı ATAK helikopterini Türk Silahlı ...
TUSAŞ 2019’DA YÜZDE 40 BÜYÜDÜ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, 2019'un ...
TUSAŞ TÜBİTAK BİLGEM İLE SÖZLEŞME İMZALADI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile TÜBİTAK BİLGEM arasında Milli Muharip ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası