pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
21 Nisan 2020 Salı - 11:53

İNGİLTERE İSTANBUL'A UÇAK GÖNDERDİ

İngiltere'de yetkililer, ülkedeki sağlık çalışanları için Türkiye'den Pazar günü gelmesi beklenen ama geciken 84 ton koruyucu malzeme sevkiyatının yapılması için dün akşam İstanbul'a uçak gönderdi

İNGİLTERE İSTANBUL A UÇAK GÖNDERDİ

BBC'nin edindiği bilgiye göre, İngiltere'ye gönderilecek malzemenin ihracat izni Pazartesi günü Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait A400 nakliye uçağı TSİ 19.00 civarında İngiltere'nin Brize Norton bölgesindeki havaalanından kalkıp İstanbul'a doğru yola çıktı. Türkiye'den satın alınan ancak gerekli izinler zamanında alınmadığı için ertelenen koruyucu ekipman teslimatı, uçak İstanbul'a indikten sonra yapılacak.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman yetersizliği görülen İngiltere, 400 bin civarında koruyucu malzemeyi Türkiye'den satın alıyor. BBC'nin edindiği bilgiye göre, Türk yetkililer malzemenin bir an önce yola çıkması konusunda istekli olsa da, sağlık çalışanları için koruyucu malzemeyi alan İngiltere'deki şirket ihracat izni başvurusunu Pazartesi sabahı tamamlayabildi. Koronavirüs salgını sonrası uygulamaya göre, Türkiye'den ihraç edilecek tıbbi malzeme için bu ihracat izninin alınması gerekiyor. İhracat izni alınan malzemenin sevkiyatının önünde başka bir engel olup olmadığı konusunda net bir bilgi yok.

Pazartesi sabahı BBC'ye konuşan İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü de, sevkiyatın mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesi için çabaların sürdüğünü söylemiş, "Bugün gönderilmesini umuyoruz ama işlemler sürüyor. Nihai onay süreci için bekliyoruz" demişti.

İngiltere'de hükümetin sağlık çalışanlarına yeterli koruyucu malzeme sağlayamadığı, bunları zamanında temin edemediği ve olan malzemenin de tükenmek üzere olduğu eleştirileri giderek yoğunlaşırken, Cumartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, sağlık çalışanlarının kullanımı için Türkiye'den Pazar günü (dün) yaklaşık 84 ton kişisel koruyucu ekipman geleceğini ve bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlüğün de bulunduğunu söylemişti. İngiltere hükümeti şu ana kadar 27 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Guardian gazetesi ise bugün bu konudaki haberlerin takibi yoluyla 81 sağlık çalışanının bu hastalıktan öldüğünü ama sayının muhtemelen daha da yüksek olduğunu yazıyor.

'ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK EK BİR SEVKİYAT'

Sevkiyat, İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick tarafından, Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında, "çok ama çok büyük ek bir sevkiyat" olarak tanımlanmıştı. İngiliz basınında da Pazar günü sevkiyata ilişkin haber geniş şekilde yer aldı ve hükümetin kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı yaşandığını kabul ettiği yazıldı.

İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarının kullanımı için Türkiye'den Pazar günü yaklaşık 84 ton kişisel koruyucu ekipman geleceğini ve bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlüğün de bulunduğunu söyledi. Jenrick, NHS personelinin yaşadığı kronik kişisel koruyucu ekipman sıkıntısıyla ilgili bir soruya, "Bunları tedarik etmek şu dönemde çok zor. Yarın Türkiye'den yaklaşık 84 ton civarında kişisel koruyucu ekipman içeren çok büyük bir teslimatın gelmesi bekleniyor. Bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlük de var. Bu çok ama çok büyük ek bir sevkiyat olacak" yanıtını verdi.

BBC Türkçe

 
BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: HAVACILIKTA BİLET İADELERİ GARANTİ ALTINA ALINDI
 
LUFTHANSA’NIN A350 UÇAĞININ KABİNİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIR CLINIC’TEN 2 AYDA 155 BİN YOLCUYA HİZMET
Türkiye'de başta İstanbul ve Sabiha Gökçen olmak üzere, Ankara-Esenboğa, ...
İSPANYA'DAN 93 TÜRK VATANDAŞI TOKAT’A GETİRİLDİ
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İspanya’dan Tokat'a ...
ALMANYA'DAN 210 TÜRK ORDU'YA GETİRİLDİ
Almanya’dan 210 Türk vatandaşı, koronavirüs salgını nedeniyle Türk Hava ...
 
BAKANLIK ACUN ILICALI’DAN YARDIM İSTEDİ
Dışişleri Bakanlığı, Karayipler'de mahsur kalan Türkleri kurtarmak için Acun'dan yardım istedi
SALGIN GÜNLERİNDE TUSAŞ ÇALIŞANLARINA MOTİVASYON DOPİNGİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş, koronavirüs salgını nedeniyle evinde ...
CUMHURBAŞKANI HASTANE İNŞAATLARINI HAVADAN İNCELEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı’nda ...
 
ABD'DE BULUNAN TÜRKLER TAHLİYE EDİLECEK
Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği, ABD'deki Türk vatandaşlarının tahliye edileceğini açıkladı
MASKEYİ DOĞRU KULLANMAK
Dr.M. Nafiz Karagözoğlu, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında maskenin ...
ATATÜRK HAVALİMANI’NA YAPILAN HASTANENİN TEMELİ ORTAYA ÇIKTI
Atatürk Havalimanı'na yapılan pandemi hastanesinin temeli ortaya çıktı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası