pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
4 Nisan 2019 Perşembe - 14:12

İLKER AYCI’DAN APRONDA SON AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, beraberinde genel müdür yardımcıları ile birlikte Atatürk Havalimanı THY Teknik Hangarı’nda taşınma operasyonuna dair son bilgileri gazetecilerle paylaştı

İLKER AYCI’DAN APRONDA SON AÇIKLAMA

Bu basın toplantısının Atatürk Havalimanı’nda belki de son basın toplantısını olduğunu belirten Aycı, THY markası ve Türk sivil havacılığı için tarihi bir sürecin arifesinde bulunulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hem sevinçliyiz, mutluyuz, gururluyuz ama hem de biraz hüzünlüyüz. Zira bizlere ve taşıdığımız milyonlarca yolcuya, yüzbinlerce çalışana bugüne kadar ev sahipliği yapmış ve onların anılarını, sevinçlerini, mutluluklarını, üzüntülerini, kederlerini, her şeyi birlikte yaşadıkları ülkemizin, Türkiye’mizin en büyük havalimanından dünyanın en büyük havalimanına dünyanın en büyük havacılık göçünü başlatmak üzere hazırız.

TÜM ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Bizim açımızdan son derece profesyonlerce hazırlanmış taşınma planlarımız, uluslararası danışmanlarla, yerel otoritelerle ve tüm kurum ve kuruluşlarla, ilgili paydaşlarla yapılmış stratejik önemi olan tüm çalışmalarımızı tamamlamış olmakla birlikte, bir süredir toplam taşınmanın yüzde 25’ni de şu ana kadar gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Geriye büyük kısmı kaldı. 1933 yılında ilk sivil uçuşumuzu İstanbul’dan Ankara’ya gerçekleştirmiştik. 1947’de Ankara’dan başlayan uçuşumuz o dönemki adıyla Yeşilköy’e inip burada stop yaptıktan sonra Atina’ya ilk uluslararası uçuşumuzu yapmıştı. Daha sonra 1953 yılında büyütülerek uluslararası hale getirilen Atatürk Havalimanımızın büyütülmesine karar verildi. 1980’li yıllarda başka adımlar atıldı. 2000 yılında uluslararası terminalimizin genişletilip büyütülmesi ile birlikte Türk sivil havacılığında çok daha farklı bir süreç başladı. Yaklaşık 20 milyon yolcu kapasiteli bir terminale kavuşmuştuk ama zaman içerisinde terminal büyütüle büyütüle Atatürk Havalimanı’nın kapasitesi 65 -70 milyonlara dayanmıştı ama yine de bize yetmez olmuştu. Bir yerden sonra artık bu kapasite bizi kaldırmaz hale gelmişti. Yaz yoğunlukları ciddi anlamda bizi zorlamaya başlamıştı. Servis kalitemizi zorlamaya, çalışanlarımız üzerine ağır yük bindirmeye, yolcularımız arasında da zorlu anların yaşanmasına sebep olmuştu. Ama alın terimiz boşa gitmedi. Burada yaşanılan tüm anılar şimdi dünyanın en büyük havalimanlarından birine taşınmamız, en modern yapılarından, akıllı binalarından birine taşınmamızla birlikte yeni havalimanımızla birlikte adeta büyük bir gurur anına dönüşecek.

BURADA YAŞADIKLARIMIZI HİÇ UNUTMAYACAĞIZ

Önce Yeşilköy, sonra Atatürk Havalimanı adını alan, ülkemize ve uluslararası havacılığa hizmet etmiş, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi verilen havalimanımız misyonunu, görevini büyük bir başarıyla gerçekleştirmiş olmanın gururuyla sivil havacılık sahnesine veda ediyor. Burada çok ciddi başarılar yakaladığımızı hiç unutmayacağız. THY’nin 86.yılına bastığı bu senemizde Atatürk Havalimanı’nın bize verdiklerini, Atatürk Havalimanında yaşadıklarımızı, başarılarımızı hiç unutmayacağız.

TAV GRUBUNA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Özellikle Atatürk Havalimanının işletmecisi olan TAV grubuna buradan huzurlarınızda teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletmek istiyorum. En tepedekinden en alttaki çalışanlarına kadar, CEO’ları Sani Şener Bey’den başlamak üzere, Mehmet Erdoğan Bey’den devam etmek üzere tüm yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkürlerimi de sunuyorum. Bizimle beraber çok önemli iş ortaklığına imza attılar ve burada işletmeci olarak önemli bir başarı hikayesi de onlar yazdılar. Önümüzdeki dönemde yeni havalimanında sizlerle beraber yeni başarılara şahit olacağız. Umarım ki yeni başarı hikayelerini beraberce yazacağız.

ADINA VE BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞIR ŞEKİLDE İŞLETECEĞİZ

Dünyanın en büyük havalimanını Türk müteahhitleri, Türk mühendisleri gerçekleştirdiler. 41 ay gibi kısa bir sürede rekor bir sürede büyük bir başarıyla tamamladılar. Şimdi bizi başka bir imtihan bekliyor. O da burayı adına yakışır, büyüklüğüne yakışır, arkasındaki fikir dünyasına ve vizyonuna yakışır bir şekilde büyük bir başarıyla işletmemiz. Büyük bir başarıyla çalıştırmamız ve pergelin sabit ucunu koyacağımız dünyanın en büyük havalimanından pergelin hareketli ucuyla dünyada ulaşamayacağımız hiçbir nokta kalmayana kadar da uçmaya gece gündüz devam etmek. Oraya sadece bu ülkenin kargolarını, yolcularını değil, bu ülkenin umutlarını, medeniyet birikimini taşıyarak bu ülke insanının güzelliklerini dünyadaki insanlarla paylaşmak. Dünyadan insanları da buraya taşıyarak ülkemizdeki güzellikleri, hoşgörüyü, toleransı, sevgiyi, her şeyi onlarla birlikte paylaşarak ülkemizi ve havalimanımızı daha da ülkemizin güzelliklerine güzellik katmak için kullanmak istiyoruz. THY bu misyonu tamamlayacak ve bu misyonu yönetecek bir kadro olarak huzurlarınızda ve her daim emrinizde olacak. Tekrar tüm emeği geçenlere teşekkür ederek saygılar sunuyorum.”

Aycı, devasa taşınmanın maliyetinin ne olduğu ile ilgili soru üzerine de bu konuda daha sonra bilgi verebileceklerini söyledi.

 
TARİHİ TAŞINMANIN BAŞINDA O VAR
 
TEMİZLİK ÇALIŞANLARI VEDA ETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TARİHİ TAŞINMANIN BAŞINDA O VAR
Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na yapılacak ‘Büyük Taşınmayı’ ...
THY’DEN TAV’A VEDA ZİYARETİ
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, TAV CEO’su Sani Şener’e veda ziyaretinde bulundu
THY’NİN BUSINESS CLASS YOLCULARINA AYRICALIK
Türk Hava Yolları’nın Business Class ve özel sadakat kartı sahibi yolcuları, ...
 
İETT YANLIŞ GELENLERİ 15 GÜN ÜCRETSİZ TAŞIYACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Havalimanı'na ...
BAKAN TURHAN TAŞINMA DETAYLARINI AÇIKLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'na ...
AYCI: HEM HÜZÜNLÜ HEM HEYECANLIYIZ
Türk Hava Yolları, Türk havacılık tarihindeki büyük değişime hazır. Dünyanın ...
 
BÜYÜK TAŞINMA CUMA SAAT 22.00’DE BAŞLAYACAK
Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak taşınmaya sayılı ...
AYDINLATMA KONTROLÜ GÜNSAN’DA
Türkiye’nin en önemli projesi İstanbul Havalimanı’nın aydınlatma kontrolünü ...
İKİ YIL ÜST ÜSTE DÜNYANIN EN İYİ HAVAYOLU
Singapur Hava Yolları, ünlü seyahat sitesi TripAdvisor tarafından iki ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası