pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
DÜŞÜŞ ANI KAMERADA
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
RUSYA'DAN 'THY İLE UÇMAYIN' UYARISI
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
SABİHA GÖKÇEN’DE 23 NİSAN KONSERİ
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
3 Nisan 2021 Cumartesi - 22:30

İLK RAY KAYNAĞI TÖRENLE ATILDI

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Projesi'nin ilk ray kaynağı törenle atıldı. Bakan Karaismailoğlu, "Bu hattımız, İstanbul'un şehirler ve milletlerarası hava ulaşım terminallerinden birisi olan Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Pendik metro hattı arasında raylı sistem bağlantısını kesintisiz şekilde sağlayacak" dedi

İLK RAY KAYNAĞI TÖRENLE ATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Projesi'nin ilk ray kaynak törenine katıldı. Törende Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Projesi'nin rayına ilk kez kaynak işlemi yapıldı. Burada konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Bildiğiniz gibi Türkiye 19 yıldır gelişmekte olan bir ülke olmaktan gelişmiş bir ülke olmaya doğru kararlı bir şekilde yol alıyor. Gelişmiş ülke olmanın sırrı ise sarsılmaz bir bağımsız ekonomik güç olmakta yatıyor. Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı projelerimizle Türkiye ekonomisinin büyümesini destekliyor ve her sektörün gelişimini sağlayacak bölgesel ve yerel bir lojistik altyapı kuruyoruz. Artık yük, insan ve data ulaştırmada geleceği yakalayacak bu altyapıyı ülkemizin her noktasında eksiksiz bir şekilde tamamlıyoruz. Hareketliliğini ülke içinde ve bölgemizde aramızda akıcı bir şekilde sağlanması için stratejik bir yol haritası dahilinde çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Ulaşım master planı, lojistik ana planımız ve 2023 stratejik planımız doğrultusunda ülkemizi dünya ile ulaşımın her modunda bağlayacak şehirlerimiz arasında erişilebilirliği arttıracak bir hareketlilik altyapısı oluşturduk.

19 YILDIR ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA  ATTIK

Bu süreçte demir yolları ve raylı sistemler hep odağımızın yanında yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak uzun yıllar taş taş üzerine konmamış bu alanda 19 yıldır çok önemli işlere imza attık. Demir yolu atılımımızı bir üst seviyeye taşımak üzere demir yolu reformunu ilan ettik. Ülkemizi küresel düzeyde bir lojistik güç haline getirecek bu reform kapsamında Bakü - Tiflis - Kars demir yolu hattı gibi projelerimizle yeni ipek demir yolunun dünyanın tercih edilen bir ticari rotası haline getirdik."diye konuştu.

Karaismailoğlu, “Avrupa ve Asya'yı Marmara ile bir kez daha birbirine bağlayarak orta koridorun hakimi olduk" diyen Karaismailoğlu konuşmasına, "Mevcut konvansiyonel hatlarımızın tamamını yeniledik ve yüksek tren hızla hatlarımızı kapsama alanını genişleterek pek çok şehrimiz arasında seyahati hızlı konforlu güvenli ve çevreci duruma getirdik. Bütün bu çalışmaların çok önemli bir bileşeni de her geçen gün nüfusu ve ekonomik hareketi arttıran şehirlerimizdeki ulaşımdır. Bu nedenle bakanlık olarak bölgesel ve şehirlerarası hedeflerimiz kadar şehir içi raylı sistem ulaşımını yaygınlaştırma hedeflerimizi de her geçen gün yükseltiyoruz" şeklinde devam etti.

"312 kilometrelik raylı sistem hattında yılda 2 milyar 393 milyon yolcu taşınıyor"

Bakan Karaismailoğlu, "Bakanlığımızca yapımı tamamlayarak işletmeye açılan toplam 312 kilometrelik raylı sistem hattında yılda 2 milyar 393 milyona yakın yolcu taşınmaktadır. Ülke genelinde yapımı devam eden raylı sistem hattımızın toplamı uzunluğu 147 kilometredir. Bugüne dek modern bir dünya kentinin ulaşım altyapısını kurmak üzere çıktığımız bu yolda İstanbul'a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi çok önemli eserleri kazandırdık. Havalimanımızla şehrimizi dünyanın transit merkezi haline getirdik. Herkes bilsin ki, daha nice dev eserle nefes aldığımız sürece İstanbul'a hizmet edeceğiz. Laf değil iş üreteceğiz" dedi. Karaismaioğlu, "İstanbul'a kazandırdığımız 80 kilometrelik kent içi raylı sisteme ek olarak devam ettiğimiz beş önemli metro hattının toplam uzunluğu da 91 kilometredir. Çok yakında yapımına başlayacağımız iki metro hattının da uzunlukları 13 buçuk kilometredir. Projelerimiz tamamlandığında İstanbul'un kent içi raylı sistemlerinin yarısı bakanlığımız tarafından yapılmış olacaktır. Bu projeleri hayata geçirirken çok önemli bir gayemiz de şehrin her noktasından havaalanlarımıza ulaşımı kolaylaştırmaktır. Bölgenin hava trafiğinin omuzlayan havaalanlarımızın İstanbul'un her noktasından raylı sistemle ulaşılabilir hale gelmesi tüm İstanbul trafiğini rahatlatacak ve İstanbulluların yaşam kalitesini arttıracaktır. Bu nedenle her iki havaalanına da şehir merkezine, metro konforuyla bağlayarak hızlı ve ekonomik bir alternatif sunmak için hummalı bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

"Hattımızın tünel inşaatındaki kazıları tamamlandı"

İlk ray kaynağı yapılan Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattında da çalışmaların devam ettiğini aktaran Karaismailoğlu, "Bu hattımız, İstanbul'un Şehirler ve Milletlerarası hava ulaşım terminallerinden birisi olan Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy - Kartal - Pendik metro hattı arasında raylı sistem bağlantısını kesintisiz şekilde sağlayacaktır. 7.4 kilometre uzunluğunda olan ve 4 istasyonu bulunan bu hatta saatte tek yönde 70 bin yolcu rahat, huzurlu, güvenli ve ekonomik olarak seyahat edecektir. Bugün itibariyle hattımızın tünel inşaatındaki kazıları tamamlandı. Projemizin tünel ve iç kaplama beton imalatlarıyla birlikte, istasyon betonarme ve ince işleri devam ediyor. Bunun yanında demir yolu işleri ve elektronik mekanik imalatları da başladı. Bugüne kadar hattımızda 15 bin 970 metre tünel kazısı yaptık. 90 bin metreküpün üzerinde de beton döktük ve sıra geldi ilk ray kaynağını başlatmaya. Proje bedeli 2 milyar 369 milyon lira olan hattın inşa faaliyetlerinin ilerleme yüzde 91’e ulaştı. Elektronik mekanik işlerde de ilerleme yüzde 20 mertebesindedir. Metromuzun tamamlanmasıyla birlikte 2021-2045 yılları arasında ekonomik kazançlarımızın toplamı 181 milyon 297 bin euro olarak tespit edilmiştir" dedi.

 

 
THY UÇAĞI TEKNİK ARIZA NEDENİYLE GERİ DÖNDÜ
 
TCI THY KABİN SERVİS EĞİTİM SÜMÜLETÖRLERİ TAMAMLANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY UÇAĞI TEKNİK ARIZA NEDENİYLE GERİ DÖNDÜ
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Gaziantep seferini gerçekleştiren yolcu ...
SHGM BOEING 737 MAX’LERE ŞARTLI ONAY VERDİ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), tüm dünyada uçuş emniyeti nedeniyle ...
THY KAPTAN PİLOTUNDAN MORAL ZİYARETİ
Türk Hava Yolları kaptan pilotlarından Sedat Yalın Ahbab, daha önce beyin ...
 
BENGİ VARGÜL TAV’A VEDA ETTİ
TAV Havalimanları Holding Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ŞEN, görevinden ayrıldı
AŞI OLAN UÇUŞ EKİPLERİ İLK 48 SAAT UÇAMAYACAK
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), korona virüs önlemlerini genişleterek ...
THY AVRUPA'DA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Türk Hava Yolları (THY), günlük ortalama 755 uçuşla Avrupa'da liderliğini korudu
 
SABİHA GÖKÇEN METROSU İÇİN İLK RAY KAYNAĞI YAPILIYOR
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı ...
KULE IŞIKLARI MAVİYE DÖNDÜ
İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları ile birlikte Dünya Otizm ...
THY HİJYEN UZMANLARI SABİHA GÖKÇEN’DE GÖREVE BAŞLADI
Türk Hava Yolları'nın (THY) yer hijyen uzmanları, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görev yapmaya başladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası