pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KUTLU OLSUN!
KUTLU OLSUN!
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CANİK ORMANI SAMSUN’DA YÜKSELECEK
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
CORENDON GENÇ SPORCULARI BULUŞTURDU
KOKPİT CAMI ÇATLADI
KOKPİT CAMI ÇATLADI
20 Nisan 2020 Pazartesi - 11:53

İGA 3. PİST İÇİN SHGM’YE BAŞVURUYU YAPTI

Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’nın 3. pist çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 18 Haziran 2020 tarihinde 3. bağımsız pistin uçuşa hazır olacağına dair başvuru, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne resmi olarak yapıldı

İGA 3. PİST İÇİN SHGM’YE BAŞVURUYU YAPTI

HAZIRLIKLARDA SONA YAKLAŞILDI

Benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyimi ile açıldığı ilk yılda küresel bir hub olan İstanbul Havalimanı’nın 3. pist hazırlıklarında sona yaklaşıldı. 18 Haziran’da hizmete alınacak 3. bağımsız pist ile İstanbul Havalimanı, bu sayıda pist ile bağımsız paralel operasyon yapabilen Türkiye’de ilk, Avrupa’da Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndan sonra ikinci havalimanı olacak.

TAKSİ SÜRELERİNİ KISALTACAK

İstanbul Havalimanı Terminali’nin doğusunda yer alan 3. pistin faaliyete geçmesi ile birlikte iç hat uçuşlarındaki mevcut taksi sürelerinde yaklaşık yüzde 50 oranında bir azalma yaşanacak. Yapılan simülasyonlara göre ortalama uçak iniş süresi 15 dakikadan 11 dakikaya inecek, ortalama uçak kalkış süresi ise 22 dakikadan 15 dakikaya inmiş olacak. Hava trafiğinin çok yoğun olduğu havalimanlarındaki sıkışıklığı hafifletmeyi amaçlayan, ikinci “End-Around Taksi Yolu” da yeni pist ile birlikte hizmete girecek. Böylelikle aynı anda iniş kalkış yapılan İstanbul Havaliman’ında, uçakların yerdeki hareketlerinde kısıtlama olmayacak.

SLOT ESNEKLİĞİ ARTACAK

Diğer 2 bağımsız pistler gibi CAT III (kategori 3) olarak hizmet verecek üçüncü pist faaliyete geçtiğinde İstanbul Havalimanı, 3 bağımsız pist ve yedek pistlerle 5 adet operasyonel piste sahip olacak. Yeni pist sayesinde hava trafik kapasitesi saatte 80 uçak kalkış-iniş sayısından en düşük 120’ye çıkarken, hava yollarının slot esnekliği de artacak. Yeni pist ile birlikte günlük olarak ortalama 2 bin 800’den fazla iniş kalkışa izin verebilecek kapasiteye ulaşılabilecek.  

SAMSUNLU: YOLCULUK DENEYİMİNİ YUKARILARA TAŞIMAK İÇİN DURMAKSIZIN ÇALIŞIYORUZ

İstanbul Havalimanı 3. pistinin 18 Haziran’da uçuşa hazır hale geleceğini vurgulayan ve  çalışmalar hakkında bilgi veren İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu; “Havacılık sektörü açısından zorlu bir yıl geçiriyoruz ancak İstanbul Havalimanı’ndaki yolculuk deneyimini en üst noktaya taşımak için zorunlu olan bu arayı fırsat olarak görüyoruz. Geçtiğimiz birkaç ay yaşadığımız durağanlığı çabuk atlatacağımızı öngörüyoruz. Burada yeni pistimiz de bizi destekleyecektir. 3. pistimizin 18 Haziran 2020 tarihinde uçuşa hazır olacağına dair başvurumuzu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptık. İnşaatın tüm süreçlerinde olduğu gibi bu fazı da zamanında tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Operasyon süresince eleştirildiğimiz iç hat taksi sürelerinde çok ciddi azalmalar olacak. Böylece tüm yolcularımız, İstanbul Havalimanı’nda kusursuz bir müşteri deneyimi yaşayacak. Konfor ve zaman tasarrufuyla hizmet kalitesi iddiamızı da zirveye taşıyacağız. Özellikle altını bir kez daha çizmek isterim ki; İstanbul Havalimanı Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı yatırımı ve ülkemizin en önemli ekonomik varlığıdır. Ülkemizin gelişmesinde lokomotif güç olacaktır.” diye konuştu.

 
THY DEV OPERASYONA BAŞLIYOR
 
MALTA'DAKİ TÜRKLER YURDA DÖNDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY DEV OPERASYONA BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları dev tahliye operasyonuna başlıyor; 59 ülke, 195 uçuş, 25 bin vatandaş…
PEGASUS’TAN 23 NİSAN KLİBİ
Pegasus Havayolları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için bir klip hazırladı
THY ALMANYA'YA 7 ÖZEL SEFER YAPACAK
Türk Hava Yolları, yeni tip koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde ...
 
THY'DEN TAHLİYE UÇUŞLARI AÇIKLAMASI
Türk Hava Yolları (THY), yurt dışından gerçekleştirilecek tahliye uçuşlarının ...
KESKİN HASTANE İNŞAATINI İNCELEDİ
DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, 1000 yataklı ...
İLK ÇEYREKTE İSTANBUL'DAN 20 MİLYON YOLCU UÇTU
Salgın nedeniyle uçuşların durdurulduğu ve iptallerin yaşandığı İstanbul, ...
 
'THY'NİN RAKİPLERİNE GÖRE ŞANSI YÜKSEK'
Uluslararası hava taşımacılığı sektöründe önümüzdeki dönemlerde neler ...
41 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ UÇAKTA CAN PAZARI
Moskova’da 41 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı
PEGASUS’UN ‘AZRA’SI FİLOYA KATILDI
Pegasus Havayolları’nın ‘Azra’ adı verilen en yeni uçağı filoya katıldı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası