pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
13 Kasım 2020 Cuma - 12:24

850 MİLYON SİNGAPUR DOLARI LİKİDİTE TOPLADI

Singapur Hava Yolları, güçlü yatırımcı desteği ile dönüştürülebilir tahvil yoluyla 850 milyon Singapur Doları likidite topladı

850 MİLYON SİNGAPUR DOLARI LİKİDİTE TOPLADI

TEKLİF BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Singapur Hava Yolları (SIA), çeşitli kurumsal yatırımcılara vermiş olduğu dönüştürülebilir tahvil ihracı yoluyla 850 Milyon Singapur Doları topladı.

Teklif, yatırımcılardan büyük ilgi gördü ve beklentilerden dört kat daha fazla talep edildi. Sonuç olarak, 750 Milyon Singapur Dolar olarak planlanan teklif, SIA için daha cazip şartlarla 850 Milyon Singapur Doları'na yükseltildi.

ŞİRKETİN LİKİDİTE POZİSYONUNU GÜÇLENDİRDİ

Beş yıllık tahviller %1,625'lik rekabetçi bir kupon sunacak ve 5,743 Singapur Dolarlık bir fiyatla normal hisse senetlerine dönüştürülebilecek. (12 Kasım 2020 kapanış fiyatı olan 3,94 Singapur Doları üzerinden %45,8 oranında önemli bir prim.) Şirket, bu işlem için Hong Kong ve Shanghai Banking Corporation'ı (HSBC) yegane tahvil sorumlusu ve baş yöneticisi olarak atadı. Bu ihraç, şirketin likidite pozisyonunu çok daha güçlendirdi ve Covid-19 salgınının firma üzerindeki etkisinin yarattığı zorluklarla başa çıkma yeteneğini güçlendirdi. Tahvillerden elde edilen gelir, firmanın likidite gücünü arttırmak, gerekli sermaye harcamalarını yapmak ve borçları finanse etmek için kullanılacak.

CEO PHONG YATIRIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Singapur Hava Yolları CEO’su Goh Choon Phong, “Güçlü destekleri için yatırımcılara teşekkür ederiz. İşlem, oldukça rekabetçi bir kupon ve önemli bir dönüşüm primi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Şirket için böylesine çekici şartlar, yatırımcıların Singapur Hava Yolları'na duydukları güçlü güvenin yanı sıra, kısa vadeli zorlukların üstesinden başarıyla gelme ve hava yolu endüstrisinde bir lider olarak ortaya çıkma yeteneğimizin altını çiziyor.” dedi.

Altı aylık mali sonuçlarda da belirtildiği üzere, uçak satış ve geri kiralama işlemlerine ilişkin olumlu görüşmeler de yapılmış ve şirket, likiditesini gerektiği şekilde daha da güçlendirmek için başka yollar keşfetmeye devam edecek.

2020/2021 mali yılının başlangıcından bu yana, bugünkü ihraç da dahil olmak üzere, Singapur Hava Yolları yaklaşık 12,2 Milyar Singapur Doları topladı. Buna, SIA’nın bedelli hisse ihracından 8,8 Milyar Singapur Doları, teminatlı finansmandan 2 Milyar Singapur Doları ve yeni taahhüt edilmiş krediler ve kısa vadeli teminatsız kredi yoluyla belirlenen 500 Milyon Dolar’dan fazlası dahil.

Yeni kredi limitleri de dahil olmak üzere, SIA, taahhüt edilmiş kredi limitlerinde 2,1 Milyar Singapur Doları'ndan fazlasına daha sahip olabilecek. Şirket ayrıca Temmuz 2021'e kadar olan dönem için, gerekirse daha fazla likidite sağlayacak ek zorunlu dönüştürülebilir tahvilleri 6,2 Milyar Singapur Doları'na kadar artırma opsiyonunu da elinde tutuyor.

 
ANTONOV-124 RUSLAN PİSTTEN ÇIKTI
 
PKK'YA ÜYE OLMAKLA SUÇLANAN ZANLI BÖYLE YAKALANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANTONOV-124 RUSLAN PİSTTEN ÇIKTI
Dünyanın en büyük ikinci kargo uçağı Antonov-124 Ruslan, Novosibirsk Tolmachevo ...
MURAT ŞEKER EN BAŞARILI 50 CFO ARASINDA
Türk Hava Yolları Genel Müdür (Mali İşler) Yardımcısı Murat Şeker, Türkiye’nin ...
‘12 KASIM DÜNYA ATSEP GÜNÜ’ KUTLU OLSUN
Bugün 12 Kasım Dünya ATSEP Günü. DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, ATSEP ...
 
AB’DEN 4 MİLYAR DOLARLIK ABD ÜRÜNÜNE TARİFE
Almanya'nın ABD'ye yönelik tarifeyi erteleme çabaları sonuç vermedi. Avrupa ...
UÇAN OTOMOBİLE AB’DEN YOLA ÇIKMA SERTİFİKASI
Hollandalı PAL-V firması 2012 yılında test sürüşlerine başladığı Liberty ...
THY SON 16 TAKIM ARASINDA
Ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil eden Türk Hava Yolları Spor Kulübü ...
 
HAVALİMANLARINDA COVİD-19 İLE MÜCADELEYE ROBOT DESTEĞİ
Dünyanın farklı ülkelerindeki birçok havalimanında virüsün yayılmasını ...
SİNGAPUR HAVA YOLLARI AKADEMİSİ DIŞ EĞİTİM PROGRAMLARI SUNACAK
Singapur Hava Yolları (SIA), dış işletmelere ve kuruluşlara hizmet mükemmelliği, ...
KARTAL ÖZÇAKIR KORONA VİRÜSE YENİLDİ
TGS (Turkish Ground Services) Yer Hizmetleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası