pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
ALANYA OPERASYONLARINI BÜYÜTÜYOR
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSRAİL’DEN İRAN’A MİSİLLEME
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YAKALANDI
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ADI DEĞİŞTİ
20 Haziran 2020 Cumartesi - 09:49

50 BÜYÜKELÇİYE ANTALYA’DA GÜVENLİ TATİL TURU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 50 ülkenin büyükelçisi ve uluslararası basının temsilcilerini Antalya’da ağırlayarak Türkiye’nin güvenli tatil için aldığı önlemleri yerinde gösterdi. Turistler uçaktan başlayıp otellere uzanan 130’u aşkın kriterle virüsten korunacak

50 BÜYÜKELÇİYE ANTALYA’DA GÜVENLİ TATİL TURU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, daha önce video konferansla görüştüğü 50 ülkenin büyükelçileri ve uluslararası basının temsilcileriyle dün Antalya’da bir araya geldi. Büyükelçiler, ‘Yeniden Keşfet’ konseptiyle iki gün süresince Antalya’da konaklayıp ülkedeki güvenli turizmi yerinde test edecekler. Ankara’dan gelen misafirleri, dün Antalya Havalimanı’nda Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol karşıladı. Daha sonra da konuklar, Bakan Ersoy’un ev sahipliğinde düzenlenen ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ hakkındaki toplantıya katıldı. Toplantıda, büyükelçilere uçaklarda ve havalimanlarında alınan tedbirlerden sağlık hizmetlerine kadar tüm ayrıntılar hakkında bilgilendirme yapıldı.

HANGİ ÜLKELER KATILDI

Geziye Arnavutluk, Cezayir, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, İngiltere, Bulgaristan, Şili, Kostarika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Endonezya, İrlanda, İsrail, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Meksika, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Hollanda, Yeni Zelanda, Kuzey Makedonya, Paraguay, Filipinler, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Slovakya, Slovenya, İsviçre, Tacikistan, Ukrayna ve Özbekistan elçileri katıldı.

Ankara’dan Antalya’ya giden büyükelçiler ve yabancı gazetecilere korona önlemleriyle ilgili ilk bilgilendirme havalimanında yapıldı. Geziye çocuklarıyla katılanlar da oldu.

ATEŞİ YÜKSEK TURİSTLERE KORONA TESTİ

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre, turistlerin Türkiye’ye gelişinden itibaren sistemin nasıl işleyeceğini Bakan Ersoy şöyle anlattı:

HAVAALANI: “Bir turist Türkiye’ye geliyorsa, bu seyahat uçakta başlıyor, havaalanında devam ediyor. Bizler öncelikle konukların vücut sıcaklıklarını ölçüyoruz. 37.8’in üzerindeyse veya başka semptom varsa havaalanında bir test yapıyoruz. Test sonucu negatif ise problem yok.

POZİTİF ÇIKARSA: Test sonucu pozitif olursa konuğu hastaneye gönderiyoruz hemen. Çok kritik bir durumda değilse otele gönderilebiliyor. Buna doktorlar karar verecek. Pozitif vakalar için her bir otelde izole yeri olacak.

GERİ GÖNDERME YOK: Otellerimiz ekstra günleri ücretsiz olarak konuklara sunacak. Aynı prosedür transit yolcular için de geçerli. Pozitif olursa sonuç, geri gönderme olmayacak. Bütün turistik havaalanlarımızda test merkezlerimiz var. İstanbul ve Ankara’da başlayacak.

1 TEMMUZ’DA KORONA SİGORTA SİSTEMİ

SİGORTA: Korona sigorta sistemimiz 1 Temmuz’da başlayacak. Biz bunu internet üzerinden satmaya başladık. 15 Euro’dan 3 bin Euro’ya kadar bir sınırı var birinci pakette. Eğer geldiğiniz ülke, Türkiye ile bir sigorta sözleşmesi yapmamışsa, bu konuk internetten rahatlıkla sigorta alacak. Maksimum sınırı 7 bin Euro olacak. Tıbbi tedavi bireylerin rızası olmadan yapılmayacak. Turistlere önce tedavi prosedürü, hangi tür ilaçların kullanılacağı açıklanacak. Bunu kabul ederseniz tedavi uygulanacak.”

500 OTELE SERTİFİKA

Bakan Ersoy, konuklarına özetle şu bilgileri verdi:

“Sertifikasyon kapsamında, uçakların ulaşımını, havaalanlarını, konaklama tesislerini, restoranları belgelendiriyoruz. Kapsamlı ve detaylı kurallarımız mevcut. 130’dan fazla kriter mevcut bu kapsamda. Bunların yanı sıra detaylı kriterler de var. Özellikle de bu otel ve restoranlar için uluslararası şirketlerle çalışmak istedik. Özellikle de Avrupa Birliği’nden şirketlerle çalıştık. Bir otel sertifikasını almak için hazırsa, otellere giderek bir kural listesini hazırlıyoruz. Bu kural listesini bütün aşamalarda uyuyorsa, kontrol edildi işareti koyuyor ve otele bir logo veriyoruz. Otellerin kapısına da logonun yer aldığı işaret koyuyoruz. Oldukça şeffaf bir sistem. Otellerle ilgili detaylıca raporları görüyorsunuz. Türkiye’de tur operatörleri, bu sertifikalarını otel resimlerinin yanına koymaya başladılar. Pek çok otel bu sisteme dahil olmak istiyor. Yaklaşık 500’den fazla bu otel sertifikaya başvurmuş durumda. Bir ayın sonunda bu sayının 2 bine ulaşmasını bekliyoruz.

ANTALYA’DA 472 VAKA

1 Mart’tan bugüne kadar Antalya’da toplam 472 COVID-19 vakası oldu. Aydın’da vaka sayısı 238, Muğla’da 300’den az vaka var. Günlük yeni vaka sayısı iki ya da üç vaka görülmekte bu şehirlerde. Türkiye’nin turistik illerinde virüs kontrol altında. Turizmi Türkiye’de tekrar yeniden başlatabiliriz.”

RESTORAN VE KAFELERE KREDİ

Bakan Ersoy “Bakanlıktan işletme belgeli restoran ve kafeler için iyi bir haberim var” diyerek şöyle devam etti:

“Bakanlığımız Ziraat Bankası ile bir kredi çalışması yaptı. Pazartesiden itibaren hayata geçiriyoruz. 1 milyondan 20 milyona kadar 36 ay vadeli, yüzde 7.5 faizli, altı aya kadar ödemesiz krediyi hayata geçiriyoruz. Kademeli dört tane kredi miktarı var. Üç milyona kadar cironuz varsa 1 milyon, 3 milyon ile 25 milyon cironuz varsa 5 milyon, 25-125 milyon arası cironuz varsa 12,5 milyon, 125 milyonun üzerinde cironuz varsa 20 milyon azami kredi tutarı olacak.”

MİSAFİRE HAZIRIZ

Akdeniz Turistik Otelcileri ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “Global düzeyde COVID 19 etkilerinin devam ettiği süreçten turizm sektörümüz dirayetle çıktı. Aynı güçle devam ediyor. 900 bakanlık sertifikalı tesisimiz var. Antalya misafirlerini yeniden ağırlamaya hazır” dedi.

Türkiye Otelcileri Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır: “COVID-19 turizm sektöründe şimdiye kadar gördüğü en büyük krize yol açtı. Buna rağmen turizmde pozitif yaklaşım olması beni mutlu ediyor. Salgının ilk günlerinden itibaren bütün tesislerimizde güvenlik ve sağlık için tüm adımları attık.”(hurriyet.com.tr)

 
ATLASZEDELER BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK
 
ASKERİ KARGO UÇAKLARIYLA 18 ÜLKEYE TIBBİ MALZEME YARDIMI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSG AIRPORT OTEL’E SERTİFİKA
İstanbul Sabiha Gökçen Airport Otel, koronavirüse karşı aldığı önlemlerden ...
BAKANDAN ALMANYA'NIN KARARINA TEPKİ
Almanya'nın, Türkiye’yi 130 ülkeyle birlikte 'riskli korona bölgesi' listesine ...
1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GELİYORLAR
Türkiye ile Ukrayna, tarifeli uçak seferlerini ve turistik seyahatleri ...
 
HOLLANDALI TURİZMCİLERDEN HÜKÜMETE TEPKİ
Türkiye'de otelcilik yapan 276 Hollandalı yatırımcı ile Hollanda'daki ...
ALMANLAR DA ŞAŞIRDI TURİZMCİLER ŞOKTA
Ankara, Avrupa ülkelerine kaldırdığı seyahat uyarısını Türkiye için 31 ...
ALMANYA’DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Alman tabloid gazetesi Bild am Sonntag'a ...
 
HOLLANDA’DAN SKANDAL TÜRKİYE KARARI
Hollanda hükümeti, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu, AB dışındaki ülkelerden ...
ALMANYA’NIN TÜRKİYE KISITLAMASI DEVAM EDİYOR
Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulamaya koyduğu ...
TÜRKİYE ALMANYA’NIN LİSTESİNDE YOK
Corona virüsü salgınına zamanında müdahale ederek Avrupa içerisindeki ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası