pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞ
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
‘EN İYİ UÇAK İÇİ EĞLENCE ÖDÜLÜ’ EMIRATES’E
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
5 SÜPER MUSHSHAK UÇAĞI MSB’YE KATILDI
29 Ekim 2019 Salı - 12:53

1 YILDA DÜNYANIN ÖNDE GELEN HUBLARINDAN OLDUK

İGA Havalimanı İşletmesi CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, hizmete girişinin birinci yılını kutlayan İstanbul Havalimanı’nda 6 Nisan’daki ‘Büyük Göç’ten bugüne yaklaşık olarak 246 bin uçuş gerçekleştiğini ve 41 milyon yolcunun havalimanını kullandığını açıkladı

1 YILDA DÜNYANIN ÖNDE GELEN HUBLARINDAN OLDUK

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Çalışanlar ve yolcularla birlikte hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hem de havalimanının birinci yaşının kutlandığı törene katılan Samsunlu burada 1.yıl pastasını kesti. Samsunlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün iki mutluluğu bir arada yaşadığımız çok özel bir aydayız. Bir yandan demokrasi, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün teminatı Cumhuriyetimizin 96’ncı kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlarken, diğer yandan ülkemizin geleceğe açılan kapısı olacak büyük bir vizyonun ana parçalarından olan İstanbul Havalimanı’nın ilk yaşını kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ demiştir. Biz de atamıza yaraşır vatan evladı olabilmek için bundan tam bir yıl önce dünyanın en büyük havalimanı olan ve bölgenin en önemli hub’ı olacak İstanbul Havalimanı’nı hizmete açtık.

1 YILDA DÜNYANIN ÖNDE GELEN HUBLARINDAN BİRİSİ OLDU

Bu sene yıldönümümüz, birinci yılımızın yanında cumhuriyetimizin de 96’ncı yılını kutluyoruz. Sloganımız 95 artı 1. Bir yıldır vargücümüzle, tüm takımımızla beraber çalışıp İstanbul Havalimanı’nı dünya havacılık otoritelerinin de kabul ettiği en önde giden hublardan biri haline getirdik. Bu gururu tüm çalışma arkadaşlarımızla ve ortaklarımızla beraber yaşıyoruz. Bir yıl çok uzun süre olmasa da küresel bir hub olma ve Türkiye’yi havacılık sektöründe en üst lige taşıyarak dünyada örnek bir havalimanı işletme modelini hayata geçirdik.

246 BİN UÇUŞ 41 MİLYON YOLCU

6 Nisan’daki ‘Büyük Göç’ten bugüne yaklaşık olarak 246 bin uçuş gerçekleşti. 41 milyon yolcu 7 ay içerisinde havalimanımızı kullandı. Bu sürede 71 havayoluna hizmet verdik. Bunlardan 8 tanesi sadece İstanbul Havalimanı ile Türkiye’ye gelmeye başladı. Bu da operasyonlarımızı ne boyutta bir başarıyla bugüne kadar götürdüğümüzün bir göstergesi. İmkansız denileni gerçekleştirmenin, bir hayali gerçeğe dönüştürmenin ülkemiz için gurur vesilesi olacak bu havalimanının bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz.

Kadri Samsunlu 1.yıl pastasını kesti

ÇOK DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Bugün adım attığımız yeni yaşımızda çok daha güzel işlere imza atacağız. Türkiye’yi büyütmek ve geliştirmek artık hepimizin elinde ve bizlerin de elinde. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı, vatanımız için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ve tarihimize altın harflerle kazınan bu büyük zafer anıtının birinci yaşını kutluyor, nice başarılarla dolu yıldönümleri diliyorum. “

ŞANLI: BU HAVALİMANI ÖNEMLİ BİR VİZYONUN PARÇASI

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı da törende yaptığı konuşmada, “Bir başyapıtın içerisinde bu bayramı kutluyoruz. Bunun mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Havalimanları ülkelerin dışarıya açılan kapıları olma noktasında önemli bir görev üstlenmektedirler. Yine aynı şekilde ülkelerin var olan eserlerini, kültürlerini, yaşam biçimlerini ve ülkelerle ilgili düşüncelerinin algılanması noktasında da en önemli noktaların başında gelmektedir. Bunun için bizler burada sadece bir havalimanı işletmeciliği yapmıyoruz. Ülkemizi dışarıya tanıtıyoruz, ülkemizin sahip olduğu güzellikleri, ülke insanımızın sahip olduğu güzellikleri dünyaya tanıtma noktasında birer kültür elçisi olarak da 64 bin personelimizle bir aile sorumluluğu içerisinde, bir kolektif bilinçle birlikte hareket etmekteyiz. Böyle bir havalimanı çok önemli bir vizyonun, önemli bir iddianın ve önemli bir hayalin parçasıdır. Bu hayalin gerçekleşmesinde başta liderliği ve iradesiyle ortaya kendisini koyan sayın Cumhurbaşkanımıza, teknik kadrolarımıza, mühendislerimize, böyle bir şaheserin ortaya çıkmasında emeği geçen bütün işverenlerimize, çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yine bugün cumhuriyetimizin bizlere kazandırılmasında ve bugüne kadar korunmasında emeği geçen, bu uğurda mücadele eden, canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm büyüklerimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Hepsinin ruhları şad olsun. Bu anlamlı günde bir arada olduğumuz için mutluluğumu beyan ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

İşte törenden fotoğraflar...

Çinli yolcular ellerinde Türk Bayrakları ile bando önünde hatıra fotoğrafı çektirdi

Avustralya'da yaşayan iki Türk kızkardeş de töreni büyük ilgiyle izledi

Peru'lu bir yolcu

Şehitler için saygı duruşu

 

 
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA 29 EKİM COŞKUSU
 
SELÇUK BAYRAKTAR'TAN ‘AKINCI’ PAYLAŞIMI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA 29 EKİM COŞKUSU
Bugün “95 artı 1” sloganıyla bir yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, ...
İSTANBUL HAVALİMANI 1 YAŞINDA
Tüm fazları tamamlandığında yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek ülkemizin ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANINI 240 MİLYON YOLCU KULLANDI
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) terminal binasını, ...
 
CORENDON 'ALTIN PORTAKAL' MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
Corendon Airlines, bu yıl 56’ıncısı gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal ...
ROLLS-ROYCE YENİ GLOBAL 6500'Ü HİZMETE SOKUYOR
Rolls-Royce, gücünü Pearl 15 motorlarından alan Global 6500'ün resmen ...
KESKİN GAZİANTEP HAVALİMANI’NI İNCELEDİ
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI 1 YAŞINDA
Tüm fazları tamamlandığında yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek ülkemizin ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA İKİ COŞKU BİRDEN
İGA, önümüzdeki hafta bir yandan Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünün ...
1 ARALIK’TA İSTANBUL’A AIRBUS A350 İLE GELİYOR
Singapur Hava Yolları, yeni uçağı Airbus 350’yi 1 Aralık 2019 Pazar günü ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası