pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
AJET İLK UÇUŞUNU YAPTI
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
TÜRK HAVA YOLLARI LİBYA’DA
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
BAYRAKTAR TB3 ADIM ADIM GELİYOR!
17 Mart 2021 Çarşamba - 08:28

'TURUNCU ÇEMBER' SUNEXPRESS İLE UÇUŞA GEÇTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Vakfı ortaklığı ile başlattığı Turuncu Çember hijyen sertifikası uygulamasında sertifika almaya hak kazanan ilk havayolu firması SunExpress oldu

 TURUNCU ÇEMBER  SUNEXPRESS İLE UÇUŞA GEÇTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda gerekli kriterleri yerine getiren yeme-içme ve konaklama işletmelerine verdiği Turuncu Çember sertifika programının kapsamını genişletmiş ve havayolu firmalarının da sertifika alabilmesine olanak tanımıştı. Uluslararası standartlarda havacılık hizmetlerini sürdüren Türkiye’nin önde gelen havayolu firmalarından SunExpress, Turuncu Çember hizmetinden yararlanmak için başvuruda bulunan ilk firma oldu.

11 ana başlık ve 65 maddeden oluşan havayolu firmaları değerlendirme kriterlerinin tamamını başarıyla tamamladığı tespit edilen SunExpress’e Turuncu Çember sertifikasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdi.

KOWNATZKİ: SAĞLIKLI VE KAYGIDAN UZAK SEYAHAT DENEYİMİ SUNUYORUZ

SunExpress adına sertifikayı teslim alan SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “İzmir’in hava yolu olarak, pandemi sürecinin başından beri İzmir turizmine katkı sağlamak adına oldukça önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Uçuşlarımızda aldığımız en üst seviye emniyet ve hijyen önlemleri ile yolcularımıza sağlıklı ve kaygıdan uzak bir seyahat deneyimi sunuyoruz. İzmir’deki güvenli işletme ve kuruluşlara verilen Turuncu Çember Sertifikası’nı alan ilk havayolu olarak bunu bir kez daha kanıtlamış olduk.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Turuncu Çember hijyen sertifikasını İzmir’e herkesin güvenle ulaşabilmesi için havayollarını kapsayacak şekilde genişlettik. Böylece İzmir’deki sağlıklı ve güvenilir alanları ifade eden Turuncu Çember hijyen sertifikası, İzmir’e gelenlere yolculuklarının başından itibaren eşlik edebilecek. SunExpress’e Büyükşehir Belediyemiz ile yaptıkları iş birliğinden ve gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün SunExpress ile birlikte İzmir’den başlattığımız sertifikalı uçuşlar, umuyorum ki diğer havayolu firmaları için de örnek olur.”

Uluslararası Standartlarda Denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Turizm Hijyen İcra Kurulu tarafından belirlenen havayolu firmaları hijyen denetim kriterleri, Uluslararası Havacılık Teşkilatı (ICAO), Uluslararası Hava Taşımacılık Acenteleri Birliği (IATA), Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve ülkemizde uygulanan Sivil Havacılık Otoritesi (SHGM) standartları göz önünde bulundurularak oluşturuldu.

Uçuş Öncesi ve Sonrası Her Aşama Denetleniyor

Hava yolculuğu hijyen denetim kriterleri arasında; “işletmelerin alması gereken önlemler”, “atık yönetimi”, “uçuş sırasında Covid-19 semptomları gösteren şüpheli yolcu bulunması halinde yapılması gerekenler”, “uçuş sırasında ve uçuş sonrası alınacak önlemler”, “hava aracının havalandırılması, temizlik ve dezenfeksiyonu” ile “konaklamalı uçuşlar” bulunuyor. Havayolu firmalarının ayrıca operasyon alanlarının hijyen standartlarına uygunluğu da yerinde denetleniyor.

Başvurular İnternetten

Turuncu Çember sertifikası almak isteyen havayolu firmaları, gerekli belgeleri [email protected] e-posta adresi üzerinden ulaştırarak ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’ne şahsen ileterek başvuruda bulunabiliyor.

 
PEGASUS'UN YOLCU SAYISI ŞUBAT'TA YÜZDE 55 DÜŞTÜ
 
AIRBUS, FUJITSU VE THALES UK İŞ BİRLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS'UN YOLCU SAYISI ŞUBAT'TA YÜZDE 55 DÜŞTÜ
Pegasus Hava Yolları, Şubat 2021 yolcu sayısı yıllık yüzde 55 düşüşle 1,06 milyona indi
THY’NİN YOLCU SAYISI ŞUBAT’TA 1.9 MİLYONA GERİLEDİ
Türk Hava Yolları, şubat ayında yolcu doluluk oranının yıllık yüzde 16.3 ...
ÖZBEKİSTAN HAVA YOLLARI ÜRGENÇ-İSTANBUL SEFERLERİNE BAŞLIYOR
Özbekistan Hava Yolları, 28 Mart'tan itibaren Ürgenç-İstanbul seferlerini başlatacak
 
DHMİ TARAFINDAN İŞLETİLEN TÜM HAVALİMANLARINA SIFIR ATIK BELGESİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel ...
SUNEXPRESS BU YAZ İZMİR’DEN 5 YENİ DESTİNASYONA UÇACAK
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2021 yazında ...
HAVACILIKTA ‘GİZEMLİ UÇUŞLAR’ DÖNEMİ
Avustralya merkezli Qantas Havayolları, sıra dışı bir uygulamaya imza ...
 
DİJİTAL PASAPORTU İLK ONLAR DENEDİ
Qatar Airways, Orta Doğu'da IATA Travel Pass "Digital Passport" Mobil ...
THY'DEN YOLCULARA FORM UYARISI
Türk Hava Yolları, yurt dışından Türkiye'ye gelecek olan yolculardan son ...
KAZAKİSTAN’DA UÇAK DÜŞTÜ
Kazakistan'da uçak düştü. İşte kazaya dair ilk bilgiler...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası