pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
101 YAŞINDAKİ KADINI BEBEK DİYE KAYDETTİLER
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SUNEXPRESS’TEN BİRLEŞİK KRALLIK’TA REKOR BÜYÜME
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
SABİHA GÖKÇEN’DEN 4 YENİ DESTİNASYON
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
IBOM AIR ARTIK HITIT İLE GÖKLERDE
17 Nisan 2020 Cuma - 11:31

'THY'NİN RAKİPLERİNE GÖRE ŞANSI YÜKSEK'

Uluslararası hava taşımacılığı sektöründe önümüzdeki dönemlerde neler yaşanabileceğini değerlendiren Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Görevlisi Damla Özkılınç, Türk Hava Yollarının (THY) rakiplerinin pazardan çekilme ihtimaline dikkat çekti

 THY NİN RAKİPLERİNE GÖRE ŞANSI YÜKSEK

Korona virüs (Covid-19) salgınının büyük ekonomik zarara uğrattığı sektörlerden biri de hava yolu yolcu taşımacılığı oldu. Uluslararası hava taşımacılığı sektöründe önümüzdeki dönemlerde neler yaşanabileceğini değerlendiren Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Görevlisi Damla Özkılınç, Türk Hava Yollarının (THY) rakiplerinin pazardan çekilme ihtimaline dikkat çekti. Uluslararası Finans ve Muhasebe Uzmanı Dr. Özkılınç, G-20 ülkeleri sıralamasında yeni gelişmelerin beklendiğini de söyledi.

Uluslararası Para Fonu IMF'in 192 ülke ekonomisini kapsayan raporunu hatırlatan Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Görevlisi Damla Özkılınç, "IMF'nin, Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek adına hükümetlerin insani ve ekonomik kısıtlamaları kapsamında ekonomik etkilenmelerini araştıran raporunda da görüldüğü üzere; Türkiye'den mart ayında sermaye çıkışları yaşandığı ve Türk Lirası'nın dolar karşısında yüzde 10 değer kaybettiği bildirildi. Bu durum, rezervlerin 10 milyar dolar düşmesi ile sonuçlandı. Nisan ayının ilk 2 haftasında ise Türk Lirası, Dolar karşısında Türkiye'nin dış finansman tarafında istediği desteği henüz bulamamış olması nedeni ile yüzde 4 daha değer kaybetti. Ancak, hükümetin 100 milyar liralık 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketi ile lokomotif sektör sayılabilecek ulaştırma ve sanayi şirketlerine destek olunması amaçlandı. Merkez Bankasının açıkladığı faiz indirimi ve KOBİ'lere sağlanan kredilerde sürenin uzatılması da likidite piyasasını rahatlatmak için alınmış önlemlerin başında geldi" dedi.

G-20 sıralamasında yeni gelişmeler

Tüm dünyada dip noktaları gören petrol fiyatlarının, fosil yakıt satmadan G-20'ye girmeyi başaran Türkiye'nin lehine işlediğini belirten Dr. Özkılınç, " Rusya'nın yüzde 90 geliri fosil yakıttan geliyor. Bu oran Suudi Arabistan'dan da yüksek. Petrol fiyatlarının düşüp özellikle fosil yakıtların devre dışı kaldığı yeni bir dünya düzeni aşikar. Bu Türkiye açısından olumlu bir gelişme olarak yansıyacaktır. Bu sayede G-20 sıralaması değişecektir. Sıralamanın değişmesi ile uzun vadede Türkiye'nin dünya sıralamasında daha yukarılara çıkacağı öngörülmekte" diye konuştu.

THY'nin rakiplerinin pazardan çekilme ihtimali

İHA’nın haberine göre, Türkiye'nin en değerli markaları arasında yer alan THY'nin, salgının neden olduğu olumsuz gelişmelerden nasıl etkilenebileceğini değerlendiren Özkılınç, "Ulaştırma sektörünün lokomotifi THY'nin kısa vadede olumsuz etkilenebileceği düşünülse bile diğer taraftan THY'nin rakiplerinin pazardan çekilme ihtimali ve Avrupa Birliği merkezli hub yani transfer merkezi noktalarının da sektörde oldukça gerilere düşmesi muhtemel. Tüm bu gelişmelerin THY'ye olumlu yansıyacağı öngörülmekte. Bu bağlamda da THY ve İstanbul Havalimanı denklemi olumlu kalmaya devam edebilir" bilgisini verdi.  

 
BA VE EMIRATES UÇAKLARI YERDE ÇARPIŞTI
 
İLK ÇEYREKTE İSTANBUL'DAN 20 MİLYON YOLCU UÇTU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
41 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ UÇAKTA CAN PAZARI
Moskova’da 41 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili soruşturma tamamlandı
PEGASUS’UN ‘AZRA’SI FİLOYA KATILDI
Pegasus Havayolları’nın ‘Azra’ adı verilen en yeni uçağı filoya katıldı
1 İLE 15 MAYIS ARASINDA UÇMAYACAK
Pegasus Havayolları, koronavirüs tedbirleri kapsamında 1-15 Mayıs 2020 ...
 
MAX KOWNATZKI GÖREVE BAŞLADI
SunExpress’in yeni CEO’su Max Kownatzki bugün itibarıyla görevine başladı
THY’DEN BİR ACI HABER DAHA
THY'de görevli Kaptan Pilot Serdar Gündoğdu, koronavirüs nedeniyle tedavi ...
THY YURT DIŞI SEFERLERİNİ 20 MAYIS'A KADAR DURDURDU
Türk Hava Yolları(THY), koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurt dışı ...
 
TALPA DONÖR KAMPANYASI BAŞLATTI
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, Covid-19 hastaları için donör kampanyası başlattı
SUNEXPRESS KARGO UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının yayılımını önlemek ...
KORONA VİRÜS’TEN İKİNCİ PİLOT ÖLÜMÜ
Dün Türk Hava Yolları'nın emekli kaptan pilotlarından Mustafa Özden Türkön’ün ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası